Dlho očakávaná piata a zároveň posledná štúdiovka americkej R&B skupiny TLC vyjde 30. júna. Novinka však stále nemá názov, a preto manažér formácie Bill Diggins požiadal priaznivcov, aby im poslali svoje tipy.

"Potrebujeme vašu pomoc. Pošlite nám vaše návrhy na názov albumu. Tionne a Chilli sa nevedia rozhodnúť, takže by sa radi nechali od vás inšpirovať," uviedol Diggins na crowdfundingovom portáli Kickstarter, prostredníctvom ktorého členky TLC vyzbierali peniaze na vznik nového albumu. Diggins okrem toho informoval, že v dňoch 18. až 20. apríla budú TLC nakrúcať videoklip.

Dvojica Tionne "T-Boz" Watkins a Rozonda "Chilli" Thomas vyzvala priaznivcov, aby im pomohli s odštartovaním nahrávania, ešte v januári 2015. Dočkali sa okamžitej podpory, keď namiesto plánovaných 150-tisíc dolárov vyzbierali počas jedného mesiaca vyše 430-tisíc dolárov. Štúdiovka by mala byť hudobne návratom k 90-tym rokom, počas ktorých skupina prerazila.

TLC sa preslávili ako úspešné dievčenské trio v 90. rokoch minulého storočia. Na konte majú albumy Ooooooohhh... On The TLC Tip (1992), CrazySexyCool (1994), FanMail (1999) a 3D (2002), ktorý vyšiel šesť mesiacov po tragickej smrti tretej členky Lisy "Left Eye" Lopes. Tá zahynula v apríli 2002 pri automobilovej nehode v Hondurase vo veku 30 rokov.

V septembri 2003 ponúkli výberovku Now And Forever: The Hits a následne ohlásili ukončenie činnosti. Watkins a Thomas však potom vydali ešte niekoľko ďalších kompilácií, pričom naďalej spoločne vystupovali. Ich zatiaľ poslednou šnúrou bolo vlaňajšie svetové TLC Tour. Najznámejšími hitmi skupiny, ktorá získala päť cien Grammy, sú skladby Creep, Waterfalls, No Scrubs alebo Unpretty. So všetkými menovanými singlami dobyli rebríček Billboard Hot 100.

Pripomeňte si tvorbu TLC na výberovke Now And Forever:



Zdroj: SITA (Billboard.com, archív)
Foto: Facebook.com/OfficialTLC

Súvisiaci interpreti: TLC