Už 18. a 19. septembra sa v Batelieri a Fuge uskutoční úplne nový festival. Podujatie pod názvom Whoneedslyrics?! Festival ponúkne špičku svetového post-rocku aj elektronickej hudby ako This Will Destroy You, Tides From Nebula či Lymbyc Systym.

Headlinerom prvého ročníka bude americká post-rocková hviezda This Will Destroy You, ktorá do Bratislavy príde predstaviť svoj nový album s názvom Another Language. V setliste koncertu by však určite nemali chýbať ani skladby zo starších nahrávok.

Ako už názov podujatia naznačuje, predstavia sa na ňom najmä umelci, ktorí pri svojej tvorbe "nepotrebujú texty". Do metropole Slovenska tak pricestuje aj súrodenecké duo Lymbyc Systym hrajúce elektroniku/ambient, vychádzajúce post-rockové hviezdy Tides From Nebula, Sounds Like The End Of The World, Lehnen, Rosa Parks či The Ills. Nezabudlo sa však ani na tých, ktorí texty majú. Z nich sa na festivale predstavia napríklad rozbiehajúci sa domáci Fresh Out Of the Bus.


Ešte pred samotným festivalom, ktorí sa uskutoční v polke septembra, naplánovali organizátori warm-up šou pod názvom Whoneedslyrics?! Night (vstupenky). Tá sa uskutoční 4. augusta v klube Randal a ponúkne post-rockovú legendu 65daysofstatic z Veľkej Británie a českých Esazlesa.

Zaujímavosťou je, že obe podujatia sa uskutočnia bez akýchkoľvek finančných sponzorov, a preto sa organizátori rozhodli osloviť svojich návštevníkov a sympatizantov. V najbližších dňoch totiž začnú s kampaňou na zbieranie finančných prostriedkov na portáli Indiegogo.com.

Vstupenky na festival:  Predpredaj.sk

Informácie pre Hudba.sk poskytol Michal Goňa z Real MG Booking.

Foto: Facebook.com/thiswilldestroyyou