Už budúcu stredu 13. augusta sa v pražskom priestore Fórum Karlín uskutoční koncert britskej formácie Pet Shop Boys. Elektronické duo svojím vystúpením podporí program pražského pochodu homosexuálov Prague Pride.

Pet Shop Boys už v minulosti podporili práva homosexuálov. Začiatkom tohto roka napríklad zverejnili viac ako 10-minútovú pieseň The Best Gay Possible obsahujúcu príhovor írskeho bojovníka za práva gayov známeho ako Panti Bliss.

Pet Shop Boys - The Best Gay Possible

Koncert v znamení oceňovanej novinky

"Kapela si vezie vlastnú scénu a prevažnú časť techniky. Už len zo zoznamu technického vybavenia je zrejmé, že sa návštevníci môžu tešiť na naozaj veľkolepú audio-vizuálnu šou," uviedol Pavel Pešek z agentúry Mania Promotion, ktorá koncert organizuje.

V rámci večera by mali zaznieť osvedčené hity ako West End Girls, It's a Sin či Domino Dancing, ale aj nové skladby z kritikou oceňovanej nahrávky Electric (2013). Tá okrem singla Axis obsahuje ďalších sedem skladieb a coververziu piesne Brucea Springsteena The Last To Die. Nad produkciou celej nahrávky, na ktorej hosťoval aj spevák a raper Example, stál britský hudobník, skladateľ, producent a trojnásobný držiteľ Grammy Stuart Price, ktorý v minulosti spolupracoval s New Order, Madonnou, The Killers, Keane, Missy Elliott alebo Sealom.

Vystúpeniu legendárnej formácie, ktorá by sa na pódium mala postaviť okolo 21:00, bude predchádzať krátky koncert domácich Cartonnage. "Na koncert pred Pet Shop Boys sa naozaj tešíme. Nielenže sú nespochybniteľnou elektro-popovou ikonou, ale aj jednou z mála hviezd 80. rokov, ktorá neustrnula v minulosti a ktorej nové albumy udávajú tempo elektronickej hudbe," uviedli členovia Cartonnage Vanda Choco a Armin Effenberger, ktorí aktuálne pripravujú aj špeciálnu šou na prehliadku nových technológií Akropolis Multimediale.


Zdroj: PR, SITA, archív Hudba.sk
Foto: PR

Súvisiaci interpreti: Pet Shop Boys