Šesť týždňov pred uvedením poslednej snímky z Twilight ságy s podtitulom Úsvit - 2. časť spoločnosť Summit Entertainment zverejnila tracklist jej soundtracku. Na hudobnom sprievode sa podieľala okrem iných aj americká kapela Green Day.

"Keď nás požiadali, aby sme boli súčasťou soundtracku k filmu, tak sme hneď súhlasili, lebo tie snímky sú úplne šialeným kultúrnym fenoménom," povedal basgitarista Green Day, Mike Dirnt.

Jednu z piesní k záveru upírskej ságy naspievala Ellie Goulding, o ďalšiu sa postarala Christina Perri, ktorá napísala aj skladbu A Thousand Years pre prvú časť Úsvitu. Predstaviteľka filmovej Rosalie Nikki Reed sa so svojím manželom Paulom McDonaldom na soundtracku podieľa piesňou All I've Ever Needed. Ďalšími interpretmi, ktorí prispeli svojimi skladbami, sú napríklad Feist, St. Vincent či POP ETC.

Album vyjde 13. novembra, teda dva dni pred slovenskou premiérou posledného filmu z populárnej upírskej ságy, ktorá je adaptáciou bestsellerov spisovateľky Stephenie Meyer. Diváci sa v ňom rozlúčia okrem iného s trojicou hlavných postáv - Edwardom Cullenom v podaní Roberta Pattinsona, Bellou Swan, ktorú stvárňuje Kristen Stewart a Jacobom Blackom, ktorého predstaviteľom je Taylor Lautner.

Tracklist soundtracku k filmu Twilight sága: Úsvit - 2. časť:
Passion Pit - Where I Come From
Ellie Goulding - Bittersweet
Green Day - The Forgotten
Feist - Fire in the Water
The Boom Circuits - Everything and Nothing
St. Vincent - The Antidote
POP ETC - Speak Up
Iko - Heart of Stone
A Boy and His Kite - Cover Your Tracks
James Vincent McMorrow - Ghosts
Paul McDonald a Nikki Reed - All I've Ever Needed
Reeve Carney - New for You
Christina Perri - A Thousand Years (Part Two)
Carter Burwell - Plus Que Ma Prope Vie

Zdroj: SITA
Foto: Myspace.com/greenday

Súvisiaci interpreti: Feist, Green Day