Americká rocková kapela Thirty Seconds To Mars ohlásila dátumy budúcoročného turné po Európe. Formácia sa predstaví napríklad aj 17. apríla vo viedenskej Stadthalle, o deň neskôr v poľskej Atlas Aréne v meste Lodž, 19. apríla v pražskej Tipsport Aréne alebo 30. apríla na Ukrajine, a to v kyjevskom Športovom paláci.

Muzikanti si to namieria aj do Ruska, Veľkej Británie, Nemecka, Fínska, Nórska, Švédska, Dánska, Španielska, Portugalska, Holandska, Belgicka, Talianska, Francúzska a Švajčiarska. Thirty Seconds To Mars vznikli v roku 1998 v Los Angeles. Budúci rok tak oslávia už dvadsať rokov svojho fungovania. Počas nich stihli vydať štyri štúdiové albumy. Obrovskú komunitu fanúšikov si kapela získala už debutom 30 Seconds to Mars z roku 2002. Veľký zlom prišiel o tri roky neskôr, kedy vyšiel album A Beautiful Lie. Kapela následne absolvovala európske turné, kde sa predstavila spoločne s Linkin Park.

Do mainstreamových rádií sa dostali ich single The Kill, A Beautiful Lie a predovšetkým From Yesterday. K rastúcej popularite prispel aj charizmatický frontman Jared Leto, ktorý bol v tej dobe tiež vyhľadávaný herec. Líder formácie je známy svojou priateľskou komunikáciou s publikom, citom pre každý detail počas koncetov a ako režisér väčšiny klipov sa podieľa aj na vizuálnej podobe koncertných šou. Nielen vďaka tomu, ale aj vďaka albumom This Is War (2009) a Love, Lust, Faith a Dreams (2013) sa kapela etablovala ako jedna z najobľúbenejších zaoceánskych kapiel v Európe.

Thirty Seconds To Mars sa v súčasnosti môžu pýšiť nielen miliónmi predaných albumov a stovkami vypredaných koncertov, ale aj mnohými prestížnymi cenami. Na konte majú okrem iného Billboard Music Award, NME Award, osem MTV Europe Music Awards alebo tri MTV Video Music Awards.


Informácie pochádzajú zo SITA a od Petra Nováka z agentúry Live Nation.

Foto: Facebook.com/thirtysecondstomars

Súvisiaci interpreti: 30 Seconds to Mars