V rámci európskeho turné príde po prvýkrát na Slovensko švédska gothic doom metalová kapela Draconian. Šnúrou chce propagovať nový album Sovran, ktorý vydala pred dvoma mesiacmi pod hlavičkou Napalm Records. Na vystúpeniach po Európe bude skupinu sprevádzať formácia Omnium Gatherum.

Kapela Draconian je veľmi dobre známa na gothic doom metalovej scéne. Jej začiatky siahajú do roku 1993, kedy začala fungovať pod názvom Kerberos a hrala death metal s prvkami black metalu. O pár mesiacov neskôr sa k dovtedajšej zostave pripojil spevák Anders Jacobsson a zmenil názov formácie na ten aktuálny.

Šestica vydala niekoľko demo nahrávok a šesť štúdiových albumov, pričom posledný s názvom Sovran zožal veľký úspech nielen medzi fanúšikmi gothic a doom metalu, ale aj u kritikov. Na koncerte v Bratislave plánuje formácia zahrať to najlepšie zo svojej tvorby.

Vstupenky:  Predpredaj.sk


Doprovod bude Švédom na tomto turné robiť čoraz populárnejšia fínska melodic death metalová kapela Omnium Gatherum, ktorá vo februári 2016 vydá nový album Grey Heavens.

Do Bratislavy prídu severské kapely s dvomi špeciálnymi zahraničnými hosťami a predstaví sa aj slovenská atmospheric metalová kapela April Weeps.


Informácie pre Hudba.sk poskytol Pavol Urbanič.

Foto: Facebook.com/draconianofficial

Súvisiaci interpreti: Draconian