Kapela nemusí byť nutne slávna, aby písala dobré pesničky, mala nápaditý vizuál a znela výborne naživo. Na Slovensku je takýchto kapiel hneď niekoľko a jednou z nich, ktorá si razí cestu k stále väčšiemu publiku nielen doma, ale aj v zahraničí, je Got Blue Balls. Aktuálne o sebe dáva vedieť videosinglom Empty, ktorý vznikal v kanadskom Vancouveri.

Skupina ovplyvnená rock'n'rollom, punkom, blues a hardcorom má na konte dve dlhohrajúce platne, rovnomenný debut Got Blue Balls z roku 2011 a Counting The Days z roku 2015. Nový singel Empty naznačuje, že skupina ostáva verná svojmu zvuku a opäť si zakladá na silných textoch.

"Spievam o ľuďoch, ktorí v živote prežívajú úzkosť či depresiu, a aj napriek tomu, že si to možno ani neuvedomujú, utekajú k alkoholu a iným drogám, čím si možno znepríjemňujú životnú situáciu. My im chceme povedať, že v tom nie sú sami, aj keď si to niekedy myslia. Je dôležité hovoriť o svojich pocitoch a nehanbiť sa niekomu zdôveriť," hovorí o novinke spevák Michal Minár.

Podľa kapely je téma mentálneho zdravia veľmi aktuálnou, no hudobníci nemajú pocit, že sa o nej hovorí dostatočne. Pesničke chceli dodať graficky prepracovaný videoklip, ktorý zachytí jej atmosféru. Na spoluprácu opäť oslovili fotografa a režiséra Anakina Foxa, s ktorým spolupracovali už v roku 2012 na klipe k Smash It Apart. "Nočná atmosféra Vancouveru, dážď a grafické prvky v klipe dokonale umocňujú pocit z textu a jeho význam," vysvetľuje Minár. 


Vizuálnou súčasťou singla je aj minimalistický artwork, ktorý vymyslela Mikina Dimunová. "Zobrazuje dno prázdneho pohára. Nafotil to Milan Očenáš," dodáva spevák. Na zvuku pesničky má zase svoju pečať producent Marek Rakovický, s ktorým Got Blue Balls singel nahrávali. "Chceli sme, aby vniesli niečo svoje do tejto pesničky a to sa aj podarilo," prezrádza spevák.

Technickým inžinierom pri nahrávaní bol Tom Lobb z Fresh Out Of The Bus a k novinke si hudobníci prizvali aj dvoch hostí. Vokálom prispel Tomáš "Shorty" Lago z kapiel Symbiosis a Millhouse, klavír a synthové nástroje nahral Martin Bukovzy z kapely Adama Ďuricu.

Redakciu Hudba.sk informoval PR manažér Edo Kopček.

Foto: Kiush Dot

Súvisiaci interpreti: Got Blue Balls