Česká formácia Sunshine vystúpi už tento piatok 10. januára v bratislavskom KC Dunaj. Počas energického koncertu odohrá piesne z posledného albumu, ale nebudú chýbať ani kúsky zo starších nahrávok. O after párty sa postarajú Que a Michael Priest.

"Vracať sa k starším albumom je určite zaujímavé, pretože interpretácia je zakaždým trochu iná. Ja sám sa k niektorým starším veciam vraciam rád, pretože tam sú moje korene markantnejšie, ako na poslednom albume Karmageddon," uviedol Kay Buriánek, frontman formácie Sunshine.

Do Bratislavy prídu s podobným setlistom, aký mali na turné s názvom Back To The Roots. "Na turné sme hrali asi najstaršie veci z piatej platne Moonshower and Razorblades," hovorí Buriánek, ktorý má práve tento album najradšej. "Spája v sebe všetky extrémne elementy. Strach, adrenalín, paranoju, nových ľudí v kapele, extrémne ambície, peniaze, výzvu a podobne. Je to najkontroverznejší album a v tom je jeho nadčasovosť a výzva. Stráviteľný je len veľmi ťažko, ale napriek tomu je návykový, pokiaľ ho poslucháč akceptuje so všetkým, čo obsahuje," dodal.

Kapela Sunshine, v ktorej piesňach cítiť vplyv Joy Division, The Cure či Kraftwerk, má za sebou mnoho koncertov nielen doma, ale aj v zahraničí. Hudobný časopis Filter ju vyhlásil za najlepšiu českú kapelu a platňu Dreamer za najlepší album roka. Kapela má dohromady na konte osem štúdiových albumov.



Informácie pre Hudba.sk poskytla Zuzana Hrdličková z Kulturmarket.

Foto: Myspace.com/sunshinetrash

Súvisiaci interpreti: Sunshine