Prvý tohtoročný koncert pod značkou Real Something sa uskutoční 17. januára vo Fuge v Bratislave. Vystúpia tu pražskí Wild Tides, kultová formácia My Dead Cat z Brna a večer doplnia slovenskí Elections In The Deaftown z Považskej Bystrice.

Indie kapela My Dead Cat z Brna je na scéne s prestávkami už vyše dvanásť rokov a za ten čas si vyslúžila prívlastok kultová. My Dead Cat vychádzajú z hardcore scény, no ich hudbu tvorí mix rôznych žánrov. Kombinujú údernosť punku, dravosť post-hardcoru, temnú atmosféru post-punku, tanečné gitarové riffy aj noise-rock. Tento rok opäť vydali svoj ostatný album Shortcut To Hell na vinyle.


Divoké pražské trio Wild Tides je známe koncertmi plnými nespútanej energie a zmesou rock'n'rollovo-punkových pesničiek so surfovým nádychom. Minulý rok vydali album Hung Loose a okrem toho stihli ešte nahrať a vydať aj EP I Only Miss You When You're Gone.


Pätica Elections In The Deaftown z Považskej Bystrice začala ako jednoduchá tanečná indie gitarovka, postupne však do svojej tvorby začala vnášať vplyvy z iných štýlov. Na podklade basových liniek a špinavého zvuku vytvárajú melancholické piesne ozvláštnené skreslenými gitarami a klávesovými plochami. Vo svojej skúšobni/štúdiu nahrali dve EP - novšie A Kind Of Storm a staršie Bits and Pieces.


Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytla Táňa Lehocká.

Súvisiaci interpreti: Elections In The Deaftown