Po úspechoch minulých vystúpení sa na Slovensko opäť vracia unikátna rakúska kapela Elektro Guzzi. Na festivaloch NEXT 2010 či Wilsonic 2012 sme sa presvedčili, že vidieť hudobníkov, hrajúcich v punkovo úspornej zostave s jazzovou presnosťou organické techno, je veľkým zážitkom. 24. januára bude ďalšia šanca v KC Dunaj.

Wilsonic CLUB je séria klubových podujatí značky Wilsonic, ktorá prináša štýlovo pestrú, pokrokovú elektroniku. Hlavným hosťom januárového vydania bude skupina Elektro Guzzi - rakúska trojica ultrapresných, dokonale zohratých inštrumentalistov (gitara, basa, bicie) produkujúcich čistokrvné, pulzujúce techno, ktoré je plne funkčné v klubovom kontexte. Kapela je scéne už od roku 2004, ale svoj debutový eponymný album vydala až o šesť rokov neskôr. Zapôsobil ako menšie zjavenie, ktoré rýchlo presiahlo ich rodnú krajinu.

Svoje kvality potvrdili
 v roku 2011 druhým albumom Parquet. Ten priniesol ešte viac vyšperkovaný organicko-elektronický zvuk - hudobníci na ňom začali viac experimentovať nielen so samotným hraním ale aj s úpravou svojich nástrojov, aby dosiahli želaný efekt. Výsledkom je album, ktorý podľa Petera Krudera (Kruder & Dorfmeister) znie ako žiadna iná techno nahrávka. Ako sme sa už viackrát presvedčili (naposledy vlani na jar v A4ke), platí to aj o koncertoch - Elektro Guzzi znejú ako žiadna iná kapela.


Okrem Elektro Guzzi sa predstaví aj brniansky projekt Sky To Speak s novým EP Ruin (Exitab), ktoré v sebe spája dynamiku dubu s rozsiahlými plochami ambientnej psychedélie – všetko v znamení starých analógových mašín. Zahraničnú časť lineupu doplní anglický producent Woluux, ktorý momentálne žije v Košiciach a produkuje zmes hip-hopu, funku a šťavnatých beatov. 

Domácu scénu bude zastupovať Embryo, ktorý sa zviditeľnil remixami Kings of The Universe, Tekiho Latexa, Femme En Fourrure či Azari & III. Momentálne pracuje na svojom debutovom albume, ktorý vyjde na jeho vlastnej značke WEAREUNITY v druhej polovici roka 2014. V lineupe nesmie chýbať ani rezidentný DJ Inso, ktorý sa vo svojich setoch momentálne venuje sub-bassovej scéne, hlavne žánrom ako grime, uk funky, glitch-hop a juke. Tracky mixuje tradičonou metódou a to z vinylových platní, pričom vychádza z hip-hopových techník ako sú beat-juggling a scratch.

You | Me | Hotel Room | Mix

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytla Veronika Boríková za Wilsonic.

Súvisiaci interpreti: Elektro Guzzi