Americký hudobník Jack White zverejnil skladbu Itchy, ktorú nahral s jeho niekdajšou kapelou Two Star Tabernacle. Koncertný záznam piesne pochádza z detroitského klubu Gold Dollar z konca 90. rokov minulého storočia, kedy sa jeho najslávnejšia kapela The White Stripes ešte len chystala na vydanie debutového albumu.

Doposiaľ nevydaná pieseň sa bude nachádzať na špeciálnej trojvinylovej edícii raritných nahrávok, ktorá bude obsahovať aj skladby muzikantových ďalších bývalých kapiel The Go a Jack White and the Bricks. Medzi nimi budú aj verzie piesní You've Got Her in Your Pocket, Candy Cane Children, Hotel Yorba či Now Mary, ktoré nahral aj s už nefungujúcou formáciou The White Stripes. Boxset uvedie na trh Whiteovo vlastné vydavateľstvo Third Man Records.


 
Členmi formácie Two Star Tabernacle boli okrem Jacka Whitea aj Dan John Miller, Tracee Mae Miller a Damian Lang. Gitarista, spevák, skladateľ a producent v roku 1997 spolu so svojou bývalou manželkou Meg White založil spomínané duo The White Stripes, ktoré zatienilo všetky jeho dovtedajšie projekty. Debutový eponymný album vydali v roku 1999, po ňom nasledovalo ešte päť štúdioviek - De Stijl (2000), White Blood Cells (2001), Elephant (2003), Get Behind Me Satan (2005) a Icky Thump (2007). Kapela v roku 2011 ukončila činnosť.

White je tiež členom formácie The Dead Weather, s ktorou vydal štúdiovky Horehound (2009), Sea Of Cowards (2010) a Dodge And Burn (2015). Pôsobí aj v skupine The Raconteurs, ktorá má v súčasnosti pauzu. Kapela uviedla na trh zatiaľ dva albumy - Broken Boy Soldiers (2006) a Consolers Of The Lonely (2008). Ako sólový umelec vydal štúdiovky Blunderbuss (2012) a Lazaretto (2014). Minulý rok ohlásil, že si v rámci všetkých svojich projektov dáva na dlhý čas pauzu od koncertovania.

Zdroj: SITA (Rollingstone.com, archív)
Foto: Wade Payne/Invision/AP

Súvisiaci interpreti: Jack White