Kapela Wohnout sa rozhodla potešiť svojich fanúšikov a vydala nahrávku koncertu v Mladej Boleslavi z aktuálneho turné. Záznam je veľmi autentický a znie presne tak, ako kapela hrá svoje single na koncertoch. Nahrávkou zároveň kapela pozýva na poslednú časť Máme na míň tour.

Album vyšiel len elektronicky, preto jeho dĺžka nebola obmedzená. Hodinu a pol dlhý záznam číta celých 23 skladieb. "Myslím, že je veľmi dôležité pre kapelu, ktorej existencia nespočíva v rádiách, ale na koncertoch, zakonzervovať čo najviac toho "živého". Naša kapela znie úplne inak na koncertoch ako na doskách," vysvetľuje Honza Homola. Album s názvom Máme na míň tour live je k dispozícii na digitálnych platformách Spotify, Apple Music, iTunes, Deezer a v najbližšej dobe aj Supraphoneonline.

Po dlhšom voľne sa Wohnout v marci opäť vrátáili do klubov a kultúrnych domov. Turné odštartovalo v piatok a má spolu trinásť zastávok. Vzhľadom k následnému akustickému turné sa jedná o poslednú možnosť počuť ich dlhý koncertné set. "Je to taký obrad. Prídeš na miesto po obede, dlho pripravuješ pódium a sálu, potom sa ideš prejsť po okolí, na kávu do miestnej cukrárne a tak, večer máš veľa práce, pretože naše playlisty sú dlhé a veľká väčšina pesničiek je vo svižnomm tempe. Ale je to príjemná práca, pretože vieš, že ľudia prišli na teba a po koncerte ideš medzi nich na kus reči," komentuje koncerty Matěj Homola.

Tradične so sebou Wohnout vezú hosťa, netradične ale s frontmankou na čele. Tentokrát sa jedná o kapelu Electric Lady. "Pred každým tour dostávame demosnímky záujemcov alebo sami vyberáme z toho, čo nás za poslednú dobu oslovilo. Electric Lady je veľmi zaujímavá záležitosť. Myslím, že je tak na hrane, aby nám ona robila predkapelu. Skoro cítim, že už ju za rohom čakajú samostatné kontinuálne šnúry," háda Honza. Funk - rocková zostava gitaristky a speváčky Terezy Rays plánuje v apríli vydať singel z novo pripravovanej dosky.

Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytla Zdena Selingerová.

Foto: Marek Musil 

Súvisiaci interpreti: Wohnout