Martin Harich pokračuje v anglicky spievanej hudobnej tvorbe a s novinkou Serious Trouble nadväzuje na minuloročný úspešný singel Remember Me. Nová skladba je najtanečnějšia z Martinovej doterajšej produkcie. Fanúšikovia sa môžu tešiť na letné rytmy, ale aj odľahčene podaný osobný príbeh.

Martin Harich sa v skladbe spovedá z problémov, do ktorých sa človek môže dostať vo vzťahu. Atmosféru klipu podčiarkuje architektúra poľského mesta Katowice a panoráma Tatier. V príbehu si zahral tiež populárny slovenský herec Oliver Oswald


Singel vychádza v nemeckom vydavateľstve CAP-Sounds, k čomu sa spevák dostal vďaka náhode. "Hral som túto pieseň na ulici v jednom nemeckom mestečku, kde si vždy rád testujem skladby, ktoré práve tvorím. A prišiel si ku mne pokecať jeden pán a svätosväte mi tvrdil, že by som mal skúsiť pesničku vydať aj u nich v Nemecku. Vzali sme to vážne a po pár mesiacoch táto skladba vychádza pod nemeckým labelom CAP-Sounds. Dokonca k nej chystáme i medzinárodné promo. Stalo sa to celé tak prirodzene a ja mám také náhody-nenáhody rád. Som veľmi zvedavý, kam to túto skladbu tentoraz zavanie."

Singel bol nahrávaný striedavo na Malte v Gilkicker studios a v Martinovom domovskom Liptovskom Mikuláši v Tatras štúdio. Na produkcii piesne sa podieľalo niekoľko tvorcov: Rikki Lee Scicluna, Claude Spiteri Belcher, Matej Skubík a o finálny master sa postaral Matt Hyde. Obidva anglické songy sú predzvesťou minialbumu s názvom Blue, ktorý vyjde koncom roka.

Martin Harich sa okrem vlastnej hudobnej tvorby a koncertovania na Slovensku a v Čechách venuje cestovaniu a tiež vystupovaniu v zahraničí. K jeho duševnej hygiene patrí busking - hranie na ulici vo svetových metropolách. Stále častejšie v zahraničí koncertuje aj v kluboch a na festivaloch.

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytla Milana Bazanac Kadlčíková.

Súvisiaci interpreti: Martin Harich