Ako napovedá samotný titulok, na domácej scéne hral tento týždeň prím Delik s novým singlom, zatiaľ čo v USA najviac pozornosti pútal Jay Z a jeho video k skladbe Picasso Baby. S novinkami sa však prihlásili aj John Legend, Homeboy Sandman alebo Inspectah Deck a U-God z Wu-Tang Clanu.

Delik síce znova nesplnil svoj sľub predstaviť v poslednú nedeľu v mesiaci novú skladbu z jeho pripravovaného sólového albumu, no spravil tak aspoň o týždeň neskôr, keď vypustil singel Slzy šťastia, ktorý produkoval DJ Wich. Okrem toho prezradil, že spomínaný album sa bude volať Sloboda a doraziť by mal už v septembri.

Delik - Slzy šťastia

Jay Z, ktorý si nedávno vypustil z mena spojovník, predstavil takmer 11-minútový záznam z jeho vystúpenia v newyorskej Pace Gallery, kde šesť hodín nepretržite rapoval skladbu Picasso Baby. Režisérom videa, ktoré malo premiéru na HBO, je Mark Romanek. Viac o Jiggovom vystúpení v spomínanej galérii si môžete prečítať TU.

Jay Z - Picasso Baby: A Performance Art Piece

S novým videom sa pochválil aj John Legend, ktorého štvrtá sólovka Love In The Future vyjde 3. septembra. Po skladbe Who Do We Think We Are sa dočkal klipu aj druhý singel Made To Love. Napriek tomu, že video je dosť silno eroticky ladené, nie je vulgárne, pretože je natočené umeleckým spôsobom. Však posúďte sami.

John Legend - Made To Love

Homeboy Sandman nepoľavuje ani v tomto roku, keď si na svoje konto pripísal už druhý album. Rovnako ako v prípade nahrávky Kool Herc: Fertile Crescent, aj novinku All That I Hold Dear produkoval jeden beatmaker, tentoraz sa Boy Sand rozhodol pre producenta menom M Slago. A ako je už u tohto newyorského rappera dobrým zvykom, pri príležitosti vydania albumu znova vydal bonusovú skladbu, ktorá túto udalosť pripomína.

Homeboy Sandman - All That I Hold Dear Out Now

Inspectah Deck a duo 7L & Esoteric síce iba vo februári vydali spoločný album Czarface, no už ohlásili, že začali pracovať na jeho nasledovníkovi. Čakanie na pokračovanie tejto nahrávky sa nám zatiaľ táto trojica rozhodla skrátiť videom k skladbe Hazmat Rap.

Inspectah Deck & 7L & Esoteric - Hazmat Rap

Z tábora Wu-Tangu tu máme ešte jednu novinku, pretože nový klip má aj U-God, ktorý iba minulý týždeň predstavil video k skladbe Skyscraper. Najnovšie sa vizuálu dočkal aj track s názvom Fame. Obe skladby samozrejme nájdete na jeho novom albume The Keynote Speaker.

U-God - Fame

Ďalší týždeň, ďalší nový Skyzoo. V treťom kole série Penny Freestyle Series 2 tu máme skladbu First Thing Smoking s inštrumentálkou z A Fool’s Lullaby od 8thW1.

Skyzoo - First Thing Smoking

Rušno má aj Tech N9ne, ktorý koncom júla vydal nový album Something Else. Ten obsahuje aj skladbu Straight Out The Gate s hosťujúcim Serjom Tankianom zo System Of A Down. A práve ich spolupráca sa stala ďalším adeptom na videoklip, ktorý si teraz môžete vychutnať.

Tech N9ne - Straight Out The Gate f. Serj Tankian

Blame One, jeden z najnedoceňovanejších zámorských rapperov, vydá už koncom tohto mesiaca novinku Walk In the Sun, ktorú kompletne produkoval J57. Treťou ochutnávkou z ich spolupráce je záležitosť How Much Time’s Left.

Blame One & J57 feat. Akie Bermiss - How Much Time’s Left

Dnešnú porciu noviniek zo sveta hip-hopu uzavrieme v Kanade, konkrétne novým videom od Shada k skladbe Stylin' s hosťujúcim Saukratesom. Track sa bude nachádzať na Shadovej pripravovanej štvrtej štúdiovke Flying Colours, ktorá vyjde 15. októbra.

Shad feat. Saukrates - Stylin'

Týždenný prehľad noviniek na hip-hopovej scéne vychádza vždy vo štvrtok o polnoci. Ak chcete aj vy prispieť svojimi tipmi na kvalitnú hudbu v tomto žánri, kontaktujte nás na adrese redakcia@hudba.sk.

Autor: Miguel Mitchél
Foto: AP Photo/Matt Sayles

Súvisiaci interpreti: Jay-Z, Moja Reč