Jacoby Shaddix, spevák americkej rockovej kapely Papa Roach, absolvuje operáciu hlasiviek. Formácia musela pre zdravotné problémy 41-ročného lídra náhle zrušiť tri koncerty v USA.

"S ťažkým srdcom musíme zrušiť naše koncerty v Oregone, Illinois a na Aljaške. Jacoby Shaddix musí ísť na operáciu hlasiviek a potrebuje odpočinok," uviedla kapela a dodala, že v koncertovaní plánuje pokračovať v septembri.

Muzikant podstúpil podobný zákrok aj pred piatimi rokmi. "Našťastie, lekári zistili diagnózu včas a čoskoro očakávajú úplné zotavenie," dodali hudobníci. "Radi by sme sa poďakovali fanúšikom za ich modlitby a želania. Vieme, že niektorí z vás mali na pláne vycestovať. Vrátime sa za vami na budúci rok," uviedli.

Formácia by sa podľa plánov mala predstaviť 17. septembra v Prahe, 19. septembra vo Varšave alebo 20. septembra vo Viedni.


Papa Roach vznikli v roku 1993 v kalifornskom meste Vacaville. V kapele momentálne pôsobia aj Jerry Horton (gitara), Tobin Esperance (basgitara) a Tony Palermo (bicie).

Na konte majú albumy Old Friends From Young Years (1997), Infest (2000), Lovehatetragedy (2002), Getting Away With Murder (2004), The Paramour Sessions (2006), Metamorphosis (2009), The Connection (2012), F.E.A.R. (2015) a Crooked Teeth (2017).

Zdroj: SITA (Paparoach.com, Teamrock.com, archív)
Foto: Facebook.com/paparoach

Súvisiaci interpreti: Papa Roach