Aj túto jeseň môžeme na obrazovkách českých a slovenských televízií sledovať ďalšiu sériu obľúbenej šou Česko Slovensko má Talent. Neodmysliteľnou súčasťou tohto programu bola dlhé roky aj Lucie Bílá v úlohe porotkyne. Tento rok však možnosť sadnúť si pred kamery v známej šou odmietla, rovnako ako aj ponuku konkurencie.

"Dostala som ponuku ísť do Hlasu Česko Slovenska (tunajšia verzia speváckej šou The Voice, pozn. red.), ale povedala som nie. V talente som si užila nádherných šesť rokov, ktoré boli neskutočné a som za tú príležitosť vďačná, ale už musím ísť ďalej. Čas, ktorý som venovala talentovej šou, teraz venujem sebe a niečomu inému, čo ma teraz láka. Pre niekoho to nemusí mať tak veľký rozmer, ale pre mňa je aj koncert v kultúrnom dome v Otrokoviciach niečo, čo ma strašne baví," prezradila nám Lucie Bílá v rozhovore po stredajšej tlačovej konferencii k plánovanému galakoncertu v Bratislave.

Úplne iný koncept ako Fifty Fifty

Na Zimný štadión Ondreja Nepelu sa vráti po dva a pol roku, aby tam vo štvrtok 22. novembra odspievala svoj najväčší vianočný koncert v doterajšej kariére. Ako sme už informovali, v sprievode jej kapely a veľkého orchestra odznejú osvedčené hity, známe vianočné skladby, ale aj dve úplne nové skladby. Tie speváčka nahrala pre svojho syna a zosnulú matku, s ktorej stratou sa v roku 2016 veľmi ťažko vyrovnávala - aj preto, že zomrela v čase vrcholiacich príprav na narodeninové megakoncerty Fifty Fifty, s ktorými sa Lucii Bílej trikrát v priebehu dvoch dní podarilo zaplniť najväčšiu slovenskú halu.

Vtedy sa potvrdilo, že ako jedna z mála speváčok, spevákov a kapiel z našich končín dokáže veľkosťou a kvalitou produkcie svojich šou konkurovať hviezdam svetového formátu. "Boli to výnimočné koncerty a bol to pre mňa obrovský zážitok. Je to niečo, čo sa nedá robiť často, ale o to dlhšie na to spomínate. V Čechách som urobila trochu iný koncert, pretože som nechcela, aby všetky tie veci okolo mňa tak odvádzali pozornosť. České publikum je trochu iné oproti tomu slovenskému. Tu ste svetovejší, ale u nás je to stále také zemitejšie," zaspomínala na rok svojich 50. narodenín Lucie Bílá.

"Keď prišiel návrh urobiť rovnako veľký koncert na tom istom mieste ako Fifty Fifty, tak sme sa dohodli, že pôjdeme úplne iným smerom. A čo je iné, než veľký popový koncert? Ja som si hneď predstavila obrovský vianočný koncert. Tým, že koncert je už v novembri, tak to stihneme nakrútiť, zostrihať a cez Vianoce potešiť aj ľudí pri televíznych obrazovkách. Myslím si, že týmto koncertom sa mi splní obrovský sen, potešiť ľudí v období zázrakov."

Lucie Bílá, 2017 Zdroj: PR / Silvi Production

Dokonalá ilúzia

Zážitok z koncertu ešte viac umocní špičková technológia, aká sa na Slovensku doposiaľ nepoužila. Okrem obrovskej obrazovky cez celé pódium a špičkový svetiel tu bude využitá aj mimoriadne nákladná holografická projekcia. "Nie je to vec, ktorá by sa mala bežne používať. Je to v podstate len taká čerešnička na torte, pretože je to dosť drahá technológia. V minulosti týmto spôsobom na scénu opäť priniesli Whitney Houston, pretože práve hologram umožňuje ľudom uveriť, že veci, na ktoré sa pozerajú, sú naozaj skutočné," prezradil Rudo Tuček, majiteľ banskobystrického klubu Ministry of Fun, ktorý koncert zastrešuje po technickej stránke.

Zatiaľ je síce v pláne len jeden jediný koncert v Bratislave, speváčka však nevylučuje jeho pokračovanie. "Ja som vďačná, že vôbec bude tento jeden a ten si poriadne užijem. S takýmto veľkým koncertom sa nedá jazdiť po republike. Ak sa to ľudom bude páčiť, tak pokojne urobíme ďalší koncert budúci rok. A ak sa to bude dobre predávať, tak pokojne aj dva," dodala s úsmevom. 

Nový album je už takmer hotový 

V rámci novej tvorby speváčke opäť pomáha slovenský producent Martin "Maxo" Šrámek a jeho tím, s ktorým spolupracovala aj na svojom poslednom albume Hana z roku 2016. "Mám 24 demo nahrávok a ešte neviem, ktoré pesničky budú tie vyvolené - chcem urobiť album s 12 skladbami. Mám v pláne dať ich všetky na jednu kopu a s celým tvorivým tímom vybrať tie najlepšie," prezradila Bílá.

Okrem príprav novej štadiónovej produkcie a albumu plánuje už teraz sériu vystúpení po Česku a Slovensku v roku 2019. "S novým albumom chcem urobiť aj turné, ale radšej menšie koncerty v kultúrákoch, než veľké haly. Chcem si s tými ľuďmi vidieť do očí, pretože na tom štadióne je to trochu iný rozmer. Skupina Kabát si urobí jeden veľký koncert za rok, ale to ja nedokážem. Ja potrebujem spievať celý rok," hovorí speváčka. Rovnako ako intimitu menších koncertov však miluje aj veľké výzvy, preto tento rok opäť pre svojich fanúšikov na Slovensku pripravuje niečo, na čo budú ešte dlho spomínať.

Vstupenky:  Predpredaj.sk

Autor: Dušan Marko
Foto: Facebook.com/luciebila

Súvisiaci interpreti: Lucie Bílá