Tento týždeň bolo po prvýkrát v tohtoročnej sérii spustené počas priameho prenosu divácke hlasovanie. To však zlyhalo a tak si speváci včera namiesto vypočutia výsledkov zaspievali znova. Výsledky sa dozvieme až budúci týždeň.

Súťažiaci si tak v priebehu jedného dňa pripravili nový song, s ktorým sa predviedli v neplánovanej epizóde nazvanej Top 13 opäť vystupuje. Niekoľko zaujímavých momentov sa však udialo aj v pôvodnej epizóde, a napriek tomu, že z nej nevzišli mená postupujúcich a vypadávajúcich, pozrime sa, čo sa v nej odohralo. Pretože tieto vystúpenia sú v hlavách hlasujúcich divákov stále čerstvé a môžu v konečnom dôsledku zavážiť.

Rozdávali sa druhé šance. Josh Levi je späť.

Minulý týždeň sme Vás informovali o tom, že prvý finálový večer nebol v rámci kategórie chlapcov úspešným pre Josha Leviho napriek tomu, že sa mu v dovtedajšom priebehu súťaže darilo. Tento týždeň sa situácia zvrtla. Josh dostal divokú kartu, vďaka ktorej dostal v súťaži druhú šancu.

"Tvoje prinavrátenie je to najšikovnejšie, čo Paulina urobila," vyriekla Demi Lovato v rámci svojho hodnotenia. Simon Cowell tiež s Joshovým návratom plne súhlasil. Po odspievaní piesne Who´s Lovin´ You? z dielne Jackson 5 mu povedal, že za posledný týždeň sa prepracoval z nuly na hrdinu.

 
Na tvárach porotcov sa striedalo sklamanie s nadšením

Druhú šancu nedostal iba Josh, ale vďaka pokazenému hlasovaniu mohli súťažiaci vylepšiť svoje výkony z predchádzajúceho dňa. Šance sa chopili viacerí, a tak poriadne zamiešali karty.

Nezastaviteľne z kola na kolo stúpa nahor speváčka Khaya Cohen, ktorá sa u poroty stáva stále viac a viac obľúbenou. Tento týždeň, v rámci prvého vystúpenia vsadila na pieseň My Girl od Temptations. Simon Cowell neveril vlastným očiam, mal totiž pocit, že pred ním spieva Amy Winehouse. "Bol to skvelý výkon. Tvoje vokály sú fantastické," dodal nadšene. Pochvaľovala si aj Demi, ktorá zložila speváčke veľkú poklonu: "Tvoj hlas môže byť tým najlepším v tejto súťaži."


K tým, ktorým sa podarilo nadchnúť porotu patrila tento týždeň i speváčka Ellona Santiago so songom Baby Love. Z pódia smerovala k publiku energia, vďaka ktorej Kelly Rowland prirovnala speváčku k elektrárni. Najväčšmi však zaujala záverečným vokálom. Kelly okrem spojitosti s elektrárňou vyhlásila i to, že Ellona je tak talentovaná a môže to ešte ďaleko dotiahnuť.

Radosť neskrývala ani jej mentorka Lovato. "Nemôžem byť pyšnejšia, si úžasná," povedala hrdo. No ten najlepší výkon v súťaži sa jej podľa slov Simona Cowella podaril až v nasledujúci večer, kedy zažiarila so skladbou Titanium dvojice David Guetta a Sia.



Kritických slov sa najmä od Kelly Rowland dočkal Carlos Gueva, ktorý bol doteraz miláčikom poroty. Song What's Goin' On, ktorého pôvodným interpretom je Marvin Gaye mu totiž podľa Kelly príliš nesadol. "Marvin Gaye je jeden z mojich najobľúbenejších ľudí, bol skvelou voľbou pre tvoj hlas, ale mám pocit, že si to mohol urobiť lepšie, alebo možno vybrať iný song."

"Ak chceš naozaj uspieť, a nielen v tejto súťaži, ale v reálnom svete, musíš byť neuveriteľný. Bolo to celkom dobré, ale pre mňa nie dosť. Chcem od teba vražedné vystúpenie," vyjadril sa tiež nie práve lichotivo Cowell. A Carlosovi sa to nasledujúci večer skutočne podarilo. Možno si tak vylepšil si tak svoje vyhliadky na postup.


Snáď s prvou menšou kritikou sa postretla aj jedna z favoritiek Lillie McCloud, ktorej Lovato vytkla, že na ňu jej podanie skladby Stevie Wondera All in Love is Fair pôsobila zastarane. "Je to tvrdá kritika pretože viem, že to môžeš robiť lepšie," zdôvodnila najmladšia porotkyňa svoje slová. Hodnotenie si Lilli vzala k srdcu a hneď na druhý deň porote spadla sánka z jej prevedenia songu kapely Queen Wants To Live Forever.


Tento týždeň sme sa teda žiadne výsledky nedozvedeli, takže napätie pokračuje, no na druhej strane dostali televízni diváci dvojnásobnú dávku vystúpení svojich obľúbencov. Konečné výsledky tohto týždňového hlasovania sa dozvieme budúci týždeň, počas stredajšieho priameho prenosu. Budúci týždeň sa však bude javiť ako poriadny masaker, nakoľko už vo štvrtok budú zverejnené i výsledky aktuálne pre daný týždeň.

Autorka: Miroslava Rabčanová
Foto: Thexfactorusa.com    

Súvisiaci interpreti: Nicole J. McCloud