Častokrát si ani neuvedomujeme, aký silný vplyv na nás hudba má. Niektorí fanúšikovia sú schopní úplných šialeností. Napríklad chalan, ktorý na jeden záber nahral 160 skladieb od Megadeth.

Magnet týždňa

Áno, presne tak. Travis Simpson sa musel na toto video pripravovať veľmi dlho. Ale nakoniec sa podarilo a v priebehu necelých 20 minút odohral na gitare všetky skladby od Megadeth. V chronologickom poradí. (pm)


Šrot týždňa

Nový spôsob ako vytiahnuť peniaze z vreciek fanúšikov. Kapela Testament rozpredáva svoju pesničku Native Blood. Nadšení fanúšikovia si môžu kúpiť "kúsok songu" vďaka organizácii New York Rock Exchange. Za poplatok Vám pripadne časť copyright práv na pieseň. Podľa stránky sa stanete spoluvlastníkom piesne a keď pôjde niekde v rádiu, môžete kamarátom povedať: "heeej, časť toho vlastním". V tomto prípade však pre fanúšika nejde o žiadne zarábanie na právach, ale len o symbolické vlastníctvo kúsku histórie. Viac si o tomto nezmysle môžete prečítať na stránke organizácie. Fuj. (ak)


Týždeň ušami Rudiho Rusa
(viac vždy v pondelok o 22:00 na Rádiu_FM v relácii Headbanger_FM)

Tento týždeň mi najväčšiu radosť urobil nový album bratislavských From Our Hands. Je naozaj výborný, úplne celý. Na piatkovom krste v Randale nebudem chýbať.


Pri každom novom albume Born From Pain sa rád v myšlienkach vraciam k pamätnému koncertu v bratislavskej Stoke niekedy na jeseň roku 2004. Som rád, že sa im stále darí a idú ďalej ako parný valec.


Attack Of Rage boli veľmi milí hostia. Ukecaní a príjemní chalani. A vybrali výbornú muziku – vypočujte si, ak ste nestihli v pondelok.

V ďalšom vydaní sa budeme venovať 10. výročiu smutnej udalosti. Vyšlo to úplne presne, 8. december – deň, keď zomrel Dimebag.


Naše školstvo potrebuje predovšetkým viac hudobných nástrojov.


Novinky

King 810
sa vo svojom novom videu Desperate Lovers vybrali na výlet do Flintu v Michigane. Ako už názov songu naznačuje, je plné zúfalstva, drog a špiny. Ak sa vám skladba pozdáva, skúste aj ich nový album Memoirs of a Murderer. (pm)


Na konci januára vydajú nemeckí Blind Guardian už desiatu štúdiovku pod názvom Beyond the Red Mirror. Lyric video k pesničke Twilight of the Gods pochádza práve z neho. (pm)


Jedno z top videí, aké som v poslednej dobe videl, pochádza z dielne režiséra Briana Sepanzyka. Doprevádza titulnú skladbu nového albumu Baptists s menom Bloodmines. Po miernom úvode sa zvrhne a obsahuje dosť krvi, takže sa pripravte. (pm)


Ak je vám smutno za starými albumami Soulfly šľahnutými grooveom a nu-metalom, pustite si video Whisper od Maďarov Ektomorf. (pm)


Na tech-death scéne je nová supergrupa. Alkaloid je banda poskladaná z členov (a ex-členov) kapiel Necrophagist, Obscura, Dark Fortress, Aborted a Spawn. Už podľa tejto zostavy vám musí byť jasné, že song Carbon Phrases si proste musíte vypočuť! A ak sa vám zapáči, podporte ich zbierku na nový album The Malkuth Grimoire. (pm)



Mocní Behemoth majú nové video k skladbe Ora Pro Nobis Lucifer. Pozerajte. (pm)


Cretin
sa vrátili a už zajtra vydajú nový album Stranger. Ak máte chuť na celkom vychytaný grind, vypočuť si ho môžete zadarmo na Metal Injection. (pm)

Švédski eklektickí progrockeri Beardfish vydávajú 12. januára nový štúdiový album s názvom +4626-COMFORTZONE. V stredu zverejnili skladbu Hold On, ktorú si môžete vypočuť nižšie. Budete počuť presne taký Beardfish, aký máme radi – štruktúrovanú hudbu s častými zmenami nálad a výborný vokál. (ak)



Post metalová kapelka z amerického štátu Illionis, Pelican, vydáva nové EP. Zásadne inštrumentálna banda zverejnila staro-novú skladbu okorenenú vokálmi Allana Epley-ho z kapely The Life and Times. Pôvodne inštrumentálna The Cliff sa nachádza na poslednej štúdiovke Forever Becoming spred roka. Rovnomenné EP bude okrem tejto obsahovať ešte ďalšie dve skladby s vokálmi a nejaký ten remix. Vyjde koncom februára. (ak)



Stoner rockoví pionieri Trouble (tiež z Illinois), majú nové live video, ktoré však nie je až také live, keďže zvuk pochádza zo štúdiovej nahrávky. Video bolo nakrútené v októbri na koncertnej zastávke kapely v New Orleans, Louisiana. Track Paranoia Conspiracy pochádza z ich poslednej štúdiovky The Distortion Field z júla 2013. (ak)


Steven Wilson
zverejnil obal a zoznam skladieb svojej novinky Hand. Cannot. Erase. Kliknite na jeho Facebook. Rovnako vyšlo aj tretie video zo štúdia, v ktorom hudobník rozpráva o špeciálnej edícii albumu a jeho balení. Vo videu počuť viacero šťavnatých riffov a aj keď sme ešte žiadnu celistvú skladbu nepočuli, predstavu si vieme získať. Pozrite sa na to! Album vychádza 27. februára. (ak)


Streamujte nový album Cloudkicker, sólového projektu Bena Sharpa, ktorý prednedávnom vydal super live album s kapelou Intronaut. Little Histories je ale znova štúdiovou inštrumentálnou prácou a počúva sa skvelo. (ak)

Haluz týždňa

Postupne sa nám zvianočnieva a Anthony Vincent s jeho desať-sekundovými skladbami si aj na toto obdobie pripravil niečo nové. Konkrétne All I Want for Christmas v rôznych štýloch. Okrem iného sa do výberu dostali aj Dio a Meshuggah. (pm)


Týždenný prehľad noviniek na hard & heavy scéne vychádza vždy v pondelok, sekundu po polnoci. Ak chcete prispieť svojimi tipmi na kvalitnú hudbu, kontaktujte nás na adrese redakcia@hudba.sk.

Autori: Pavol Magic (pm), Adrián Kozák (ak), Rudi Rus (rr)
Foto: soundcheck.wnyc.org

Súvisiaci interpreti: Megadeth, Testament