Hudobne je to bežná rádiovka, textovo štandardné prosenie milovanej o odpustenie za chyby a druhú šancu vo vzťahu. Aktuálny singel Maroon 5 z albumu Red Pill Blues (2017) nemá veľmi čím prekvapiť, pesnička Wait však dostala zaujímavý klip plný špeciálnych efektov.

Frontman skupiny Adam Levine sa v ňom sa snaží uzmieriť so svojou priateľkou, ktorú stvárňuje herečka Alexandra Daddario. Jeho snaha je však márna, čo je reprezentované rôznymi surreálnymi premenami a situáciami, ktoré pripomínajú nočné mory.

Zaujímavosťou je, že skladba Wait sa prvého neoficiálneho videoklipu sa dočkala už v januári. Vtedy kapela zverejnila vizuál pozostávajúci z viacerých videí  speváka, pričom ho vždy zdobil niektorý z filtrov internetovej služby Snapchat. Za vznikom oficiálneho videoklipu stojí viacnásobný držiteľ Grammy David Meyers.


Maroon 5 vznikli v roku 1994, pričom pôvodne sa volali Kara's Flowers. Pod týmto názvom vydali v roku 1997 album The Fourth World. Ako Maroon 5 debutovali štúdiovkou Songs About Jane (2002). Po nej nasledovali počiny It Won't Be Soon Before Long (2007), Hands All Over (2010), Overexposed (2012), V (2014).

Všetkých päť sa dostalo do prvej desiatky britského i amerického albumového rebríčka. Spomínanú štúdiovku Red Pill Blues uviedli na trh 3. novembra. Skupina získala okrem iného tri ceny Grammy.

Text: Hudba.sk (zdroj: SITA - Billboard.com, archív)
Foto: AP

Súvisiaci interpreti: Maroon 5