Kapela Good Fancy, ktorá sa v súčasnosti chystá na koncerty v Poľsku, predstavila nový singel a rovnomenný videoklip. Ten bol nakrúcaný počas mrazivých podmienok za mínusových teplôt v kaštieli neďaleko Košíc.

Východoslovenská skupina Good Fancy je na slovenskej hudobnej scéne deväť rokov. Mladí chalani majú na konte výhry v niekoľkých talentových súťažiach a debutový album. Teraz prichádzajú melodickí rockeri čerstvou novinkou. "Správa vznikala dlhší čas. Je to náš prvý singel od vydania albumu. Nechceli sme sa ponáhľať, pretože nám záležalo na výsledku. Priniesol som chlapcom nápad aj s textom a spoločne sme dali skladbe finálnu podobu. Takže ide o spoločné dielo, ako pri všetkých našich piesňach," objasňuje vznik skladby frontman kapely Ladislav Urbán.

Good Fancy stihli k novému singlu už nakrútiť aj videoklip. Režisérsku taktovku zverili Michalovi Smoleňovi, ktorému pomáhal Michal Holečko. Počas nakrúcania vznikali k nemu aj nové fotky, o ktoré sa postaral František Marcin. Fanúšikovia môžu nový klip vidieť vo vysielaní slovenských a českých hudobných televízií.

"Klip sme nakrúcali v januári v kaštieli neďaleko Košíc. Nevybrali sme si práve najideálnejšie počasie, pretože bola poriadna zima. Našťastie sa točilo vo vnútri, takže sa to dalo prežiť. Našou jedinou nádejou bol starý ohrievač. Aj ten však vypadával, takže sme sa ohrievali len pri svetlách. Na zamaskovanie červených a omrznutých nosov a uší to však stačilo," s úsmevom spomína líder skupiny.


V Good Fancy sa zišli traja bratia – na gitare hrá Peter Jakab, na basgitare Pavol a na bicie Ján Jakab. Ďalšiu gitaru obsluhuje Erik Kuca a spev má na starosti Ladislav Urbán. Všetci sa stretli ako študenti na košickom konzervatóriu, s výnimkou bubeníka, ktorý s nimi ešte v tom čase nehral. Chalani už teraz pracujú na ďalšom singli s názvom Save The Light, ku ktorému podľa vlastných slov chystajú bombastický klip. Fanúšikovia sa môžu tešiť aj na plánované jesenné turné.

Informácie pre Hudba.sk poskytla Nora Krchňáková z agentúry Propaganda House.

Foto: František Marcin

Súvisiaci interpreti: Good Fancy