Okolo Years & Years sa dejú teda veci. Nielen kvôli blížiacemu sa termínu vydania debutu s názvom Communion, ktorý by sa mal na pultoch predajní objaviť 10. júla, ale tiež aj vo videoklipe k novému singlu. V ňom je spevák skupiny fascinovaný nadpozemskou silou, ktorá sa prejavuje v podobe žiary.

Trio Years & Years, víťazný objav hudobnej ankety The BBC Sound Of 2015, stíha pred albumovým debutom ponúknuť fanúšikom ešte jeden singel, na základe ktorého by sa mali rozhodnúť, či si nahrávku zadovážiť alebo nie. Po Real, Take Shelter, Desire alebo prelomovom King prichádza na rad Shine. Ako zvyšok prvej štúdiovky pod názvom Communion, aj túto pieseň napísali členovia kapely a je tiež fúziou elektropopu, soulu a R&B. Od nedele k nej kapela ponúka aj mierne čudný, ale predsa nádherný sci-fi klip.

Nadpozemská príťažlivosť

Prvé sekundy štyri a polminútového videoklipu patria uvedeniu diváka do deja. Trojica trávi čas v opustenom dome v strede lesa. Frontman Olly Alexander bezprizorne pozerá z postele do stropu, klávesák Emre Turkmen sa stravuje a basgitarista Mikey Goldsworthy pripisuje prvé znaky nadprirodzených síl v jeho blízkosti nálezu vysypanej zeleniny v kuchyni. Neskôr sa k tomu pridá iskrenie svetla a hlavne prúd bielej žiary. 

Speváka, ktorý je vo Veľkej Británii aj obľúbeným seriálovým hercom, svetlo obzvlášť fascinuje, a tak ho začne prenasledovať celým domom. Pred druhým refrénom v príbytku začnú vybuchovať predmety, čo znamená, že zdroj svetla sa priblížil. Režisérka Nadia Marquard Otzen (Naughty Boy ft. Emeli Sandé - Lifted) možno takto chcela stvárniť text piesne o príliš príťažlivej sile lásky na prvý pohľad.  


Vypočujte si aj doteraz najúspešnejší singel trojice Years & Years:


Autor: Marek Majzon
Foto: Youtube