Slovenská speváčka a hudobníčka Andrea Bučková vystúpi v septembri na dvoch koncertoch s brazílskym hudobníkom Heliom Flandersom. Dvojica, ktorá v apríli zverejnila videoklip k romantickému duetu When our voices match (Touch me), sa spolu predstaví 27. septembra na festivale Waves vo Viedni a deň na to v bratislavskom Kafe Scherz.

Ako hovorí Bučková, ich spolupráca začala celkom prirodzene. "Vzniklo medzi nami krásne priateľstvo, zoznámila nás umelkyňa Santarosa Barreto, moja najbližšia kamarátka, s ktorou som bývala v Paríži počas mojej umeleckej rezidencie v Cité des Arts. S Heliom sme si sadli ľudsky i hudobne," povedala pre agentúru SITA.

Skladbu When our voices match (Touch me), s ktorou sa aktuálne prezentujú, zložili už dávnejšie počas malého turné po Slovensku. Svetlo sveta uzrela doslova za pár hodín. "Poskladali sme ju aj z veršov, ktoré sme už dávnejšie skrývali v šuplíku, no s úplne novou energiou. Rovno na druhý deň sme ju spoločne zahrali na koncerte a následne sme oslovili môjho kamaráta Danka Žulčáka, či by nás ešte v Bratislave nenahral. Takto spontánne sme si vytvorili večnú spomienku na naše pekné stretnutie tesne pred Heliovým odchodom. A nahrávať budeme aj tento rok,“ prezradila mladá umelkyňa. „Helio teraz napísal odpoveď na slovenský text jednej z mojich piesní, Púpava. Možno teda vznikne aj nový slovensko-portugalský duet," naznačila speváčka, ktorá by okrem práce na nových skladbách chcela na jeseň zverejniť i videoklip k ďalšej pesničke z jej nového albumu Escape (2018).


Zdroj: SITA 
Foto: archív A. Bučko

Súvisiaci interpreti: Andrea Bučko