Martin Harich vydáva v poradí tretí anglický singel, tentoraz s bojovným názvom Fight For You (Fight4u). Nadväzuje na predošlé dva rádiové hity Serious Trouble a Remember Me. Skladba je Martinovou "srdcovkou" a spolu so spomínanými piesňami a jedným bonusom vyjde na začiatku budúceho roka na EP s názvom Blue.

"Na pesničke som pracoval asi najdlhšie vo svojom živote, a to viac ako rok a pol. Nahrávanie začalo opäť na Malte a potom pokračovalo doma na Slovensku. Každý detail skladby sme s producentmi rozobrali doslova na skrutky. Tento song je moja veľká srdcová záležitosť," predstavuje vznik skladby Martin Harich.

"Je pre mňa ťažké popisovať slovami, o čom pieseň je, radšej sa vyjadrujem hudbou. Dá sa ale povedať, že je o dnešnej až nomádskej láske. V súčasnej dobe je mnoho ľudí ďaleko od domova, stále na cestách a lásku tak nejako 'spravujú' na diaľku a musia za ňu niekedy naozaj bojovať."



Singel, ktorý rovnako ako spomínané predošlé piesne vychádza pod nemeckým lablom CAP-Sounds, bol nahrávaný striedavo na Malte v Gilkicker studios a v domovskej Liptovskom Mikuláši. Na produkcii piesne sa podieľalo niekoľko tvorcov, menovite Rikki Lee Scicluna, Claude Spiteri Belcher a o finálny master sa postaral Matt Hyde. Singel je predzvesťou minialbumu s názvom Blue, ktorý vyjde začiatkom budúceho roka. K novej skladbe predstaví koncom septembra aj videoklip, ktorý pripravuje Vladimír Špička.

Okrem vlastnej hudobnej tvorby a koncertovania v Česku a na Slovensku sa spevák stále venuje aj cestovaniu a hraniu v zahraničí. K jeho "duševnej hygiene" totiž patrí busking - hranie na ulici vo svetových metropolách. Nedávno sa vrátil zo Švédska, kde vystúpil na showcase festivale Live at Heart v meste Örebro a odohral tiež niekoľko vystúpení v uliciach.

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytla Milana Bazanac Kadlčíková.

Súvisiaci interpreti: Martin Harich