Svetové hity v podaní huslí a cimbalu - to je v skratke doména dua R2 Brothers, ktoré tvoria talentovaní súrodenci Reinerovci. V decembri vyrazia na svoju prvú koncertnú šnúru, na ktorej spolu s kapelou a hosťom zahrajú coververzie najväčších hitov svojich hudobných idolov - Michaela Jacksona a kapely Queen.

Na turné s názvom Michael Jackson & Queen Tour 2015 zaznejú nápadité a originálne úpravy hitov ako Thriller, Billie Jean, Smooth Criminal, We Will Rock You, Bohemian Rhapsody či The Show Must Go On. Zaznejú však aj hity iných interpretov. Každá šou R2 Brothers by mala trvať približne 100 minút.

"Keďže sme doteraz hrávali najmä VIP koncerty pre uzavretú spoločnosť a reakcie ľudí boli výborné, chceli sme vyhovieť fanúšikom a usporiadať naše historicky prvé turné. Náš repertoár sa skladá prevažne z hitov Michaela Jacksona a Queen, a preto sme sa rozhodli poňať koncerty ako akúsi poctu týmto interpretom. Predvedieme však aj skladby, ktoré pôvodne nahrali Adele, Coldplay, Gipsy Kings, Metallica, Nirvana, Depeche Mode alebo Beyoncé. Turné bude naozaj pestré, dúfame, že ľudí potešíme a budú odchádzať spokojní," prezradil v rozhovore pre agentúru SITA cimbalista František "Feri" Reiner.


Fanúšikovia sa môžu tešiť aj na hosťujúcu tanečnú formáciu Čarovné ostrohy. "Na turné ponúkneme jedinečné spojenie tradičného slovenského nástroja, ktorým je cimbal spolu s husľami, kapelou, tancom a svetovými hitmi. Chceme takto osloviť aj mladých, ktorí často zabúdajú na cimbal. Počas koncertov s nami teda vystúpi kapela v zložení bicie, gitara, basgitara, klávesy, ďalej ženské sláčikové kvarteto, vokalistky a tiež vynikajúca tanečná skupina. Čarovné ostrohy sa predvedú v špeciálnych kostýmoch a predstavia aj Jacksonove tanečné kreácie," uviedol Alexander "Alex" Reiner. "Cieľom každého koncertu bude dostať ľudí mimo realitu. Spojenie huslí a cimbalu je niečo, čo Michael Jackson nikdy nemal," dodal.

R2 Brothers sa na hudobnej scéne pohybujú od minulého roka (prečítajte si o nich viac). Muzikanti v súčasnosti plánujú aj množstvo ďalších projektov. Do repertoáru chcú zaradiť prerábky slovenských piesní či známych filmových skladieb. Okrem toho budú v novembri nakrúcať videoklip k originálnemu spojeniu skladieb Bohemian Rhapsody a Beat It a plánujú tiež vydať singel, pre ktorý si vybrali hit Nothing Else Matters. "Pripravujeme aj album, ktorý bude mať približne 14 skladieb. Dúfam, že bude úspešný a na budúci rok sa s ľuďmi opäť stretneme na turné k albumu. V rámci Michael Jackson & Queen Tour chystáme na jar aj ďalšie koncerty, tentoraz v mestách, v ktorých v decembri nevystúpime. Sme z toho nadšení a veľmi sa tešíme," uzavrel Alex.

Termíny Michael Jackson & Queen Tour 2015: 

4. decembra - Považská Bystrica, Kino Mier 
8. decembra - Prešov, Kino Scala 
9. decembra - Košice, GES Club 
10. decembra - Martin, Kino Strojár 
19. decembra - Bratislava, Ateliér Babylon 
27. decembra - Kežmarok, Mestské kultúrne stredisko


Zdroj: SITA
Foto: archív skupiny