Americká rocková kapela Marilyn Manson zverejnila ukážku z pripravovaného albumu Say10. K skladbe, ktorá nesie rovnaký názov ako očakávaná štúdiovka, si fanúšikovia môžu pozrieť aj video, ktoré vyvolalo diskusie nielen kvôli zneucteniu svätého písma.

V krátkom vizuáli, ktorý nakrútil fotograf, scenárista a režisér Tyler Shields, sedí líder skupiny Marilyn Manson v kresle a vytrháva strany z Biblie. V inom zábere má v ruke zakrvavenú dýku, neskôr po sérii rýchlych prestrihov vidieť na zemi mužskú postavu v obleku, ktorá leží bez hlavy v kaluži krvi.

Podľa niektorých médií, vrátane magazínov ako Rolling Stone, Pitchfork či Entertainment Weekly, ide o novozvoleného amerického prezidenta Donalda Trumpa. Ak si video spomalíte, uvidíte presne v čase 1:00 v ruke speváka hlavu s podobným účesom, aký nosí republikánsky víťaz ostro sledovaného súboja o Biely dom.

Prečítajte si: Aká bude Amerika, keď vyhrá Trump? Najsexi členka Pussy Riot to vidí takto


Samotný Manson, ktorý video zverejnil v predvečer prezidentských volieb, nepotvrdil ani nepoprel, že postava vo videu je Trump. Pre stránku The Daily Beast sa v súvislosti s videom a otázkou, či v ňom zavraždil prezidentského kandidáta, vyjadril nasledovne: "Akokoľvek to zajtra dopadne, cieľom vizuálu je podnietiť ľudí k úvahe. Pretože ide o viac než len o tieto voľby. Je to o zúfalých činoch ľudí, ktorí veria niečomu, čo hlása neveriaci."

"Práve sa nachádzame v období zmätku, čo sa týka náboženstva, politiky, sexuality a toho, v akom sú vzájomnom vzťahu. Mení sa to však na cirkus, ktorý je vedľajším programom - a to je niečo, s čím vždy spájali mňa ako pôvodcu týchto myšlienok. Zdá sa mi, že je čas, aby som ako umelec, ako americký umelec, vytvoril niečo, čo vyvolá nové otázky, nie jednoduché závery," dodal hudobník, ktorý dávnejšie priznal, že si v týchto voľbách nedokáže vybrať, pretože žiadny z kandidátov mu nevyhovuje. "Nemyslím si, že je to postoj zbabelca. Mnohí by to mohli povedať. Ja však skutočne nechcem byť súčasťou tohto kúska histórie," povedal ešte v septembri.

Album Say10 (názov sa v angličtine vyslovuje rovnako ako slovo Satan) by sa mal dostať na trh 14. februára 2017. Informáciu potvrdil 47-ročný spevák v rozhovore pre americký mesačník Alternative Press, ktorého zástupcovia mu v júli v rámci odovzdávania svojich výročných cien udelili takzvanú Icon Award. Ďalšie detaily o pripravovanom desiatom albume formácie zatiaľ nie sú známe.

Text: Hudba.sk (zdroj: SITA, Thedailybeast.com, Ew.com)
Foto: Youtube / Tyler Shields

Súvisiaci interpreti: Marilyn Manson