Na maďarskom letnom festivale Balaton Sound vystúpi londýnsky raper Example, švédsky dídžej Tim Berg alias Avicii, kanadský hudobník Caribou a americká skupina Gossip. Organizátori ich účasť zverejnili vo štvrtok dopoludnia na oficiálnej webstránke sziget.hu/balatonsound.

Okrem nich potvrdili aj vystúpenia americkej alternatívnej formácie Animal Collective, nemeckého elektronického dua Digitalism, waleského producenta a dídžeja Sashu, iránsko-amerického producenta a dídžeja Dubfirea, britského dídžeja Carla Coxa a grécko-švédskeho dídžeja a producenta Stevea Angella, známeho z projektu Swedish House Mafia. Už v polovici decembra organizátori potvrdili koncert svetoznámej islandskej hudobníčky Björk.
 Šiesty ročník festivalu Balaton Sound sa bude konať 12. až 15. júla v meste Zamárdi, približne 200 kilometrov od Bratislavy. Permanentky na podujatie, ktoré bude kolidovať s českým festivalom Colours of Ostrava, stoja v predpredaji 110 eur. VIP permanentka sa dá kúpiť za 250 eur a jednodňový lístok za 45 eur. Predpredaj na Slovensku zabezpečuje napríklad stránka Tixy.sk.

Balaton Sound sa za päť rokov svojej existencie vypracoval na najdôležitejšiu udalosť v regióne a to aj vďaka vystúpeniam Underworld, Beastie Boys, Magnetic Man, Basement Jaxx, Orbital, Goldfrapp, Röyksopp, Nouvelle Vague, Kraftwerk, The B-52's, Davida Guettu, Mobyho, Armina Van Buurena, Erica Morilla, Richieho Hawtina, Fatboya Slima, Rogera Sancheza, Ferryho Corstena či Tiësta.

Zdroj: SITA
Foto: Gossipyouth.com - Lee Broomfield

Súvisiaci interpreti: Gossip