Martinská kapela Editor, ktorá funguje na scéne bez jedného roka už tri dekády vydáva po dlhšej pauze nový album. Editor patria medzi priekopníkov tvrdého rocku na Slovensku. Vydanie ich ôsmej štúdiovky bude pre slovenskú rockovú scénu svojím spôsobom priekopnícke tiež. Dostali sa pod krídla nového slovenského hudobného vydavateľstva.

Partia so spevákom Milanom Jakubíkom nahrala desiatku nových piesní. Nový album s názvom Old School pokrstia síce až 6. mája, už teraz však majú fanúšikovia k dispozícii prvé dve ochutnávky. "Štýlovo sa novinka približuje k obdobiu našich silných albumov Zero Option z roku 1996 a Game Over z roku 2001," hovorí spevák prezývaný Doctor.

"Presne v duchu názvu albumu sú pesničky tvrdé a priamočiare. Veríme, že fanúšikovia vycítia, že sa nimi vraciame k hardcorovým a metalovým koreňom," vysvetľuje frontman Editoru. Medzi pesničkami sa nachádza aj jedna, ktorú skupina venovala zosnulému frontmanovi skupiny Motorhead Lemmymu Kilmisterovi. Volá sa jednoducho - Lemmy.  


Nový album sa nahrával v Jablunkově v GM Recording Studiu pod ohľadom zvukového majstra Martina Roženeka. Album vydáva v apríli nové slovenské vydavateľstvo Slovak Metal Army. Podľa dostupných informácií je prioritne zamerané na podporu domácej hudobnej scény.

Editor v súčasnosti funguje v zložení Milan "Doctor" Jakubík (spev), Stanislav "Stanley" Pastucha (basgitara), Peter "Prochy" Prošek (bicie) a Emil Varsík (gitara).

Najbližšie koncerty skupiny Editor:   

6.5. - Vrútky, RC Mlyn – krst nového albumu 
10.6. - Ružombero, Klub Nové Korzo 
8.7. - Banská Bystrica, Urpín Fest   
 

Text: Peter Lehotský
Foto: FB.com/kapelaEditor

Súvisiaci interpreti: Editor