Nedávno sme informovali o koncerte skupiny Apocalyptica, ktorá sa 17. augusta predstaví pod holým nebom v Zámockom parku v Seredi. Nie je to však posledné svetové meno, ktoré toto leto zavíta do tohto 15-tisícového mestečka v Trnavskom kraji. Týždeň pred slávnymi Fínmi prídu aj hviezdy súčasného popu Clean Bandit.

Tvorba populárnej britskej skupiny Clean Bandit prináša strhujúce spojenie tanečného popu s prvkami klasickej hudby. Trio zaujalo hneď debutovým albumom New Eyes z roku 2014. Singel Rather Be s hosťujúcou speváčkou Jess Glynne mladíkov v roku 2014 vystrelil na najvyššie priečky svetových hitparád.


Aj v ďalších piesňach došlo na zaujímavé vokálne spolupráce, z ktorých viaceré sa stali hitmi. Ich videá na Youtube majú dohromady cez tri miliardy zhliadnutí, najväčšiu "porciu" z tohto úctyhodného čísla (viac než 1,8 mld.) má megahit Rockabye s hlasmi Seana Paula a speváčky Anne-Marie.

Medzi najväčšie hity trojice Grace Chatto, Jack Patterson a Luke Patterson patrí aj skladba Symphony so švédskou speváčkou Zarou Larsson (655 mil.). Ich piesne sú známe aj zo slovenského rozhlasového éteru, v rebríčku IFPI patria medzi najhranejšie. Zatiaľ posledným singlom skupiny je skladba I Miss You, v ktorej hosťuje Julia Michaels.

Prečítajte si: "Znásilňovači" klasiky Clean Bandit: Neberte nás vážne, je to len zábava


Vďaka dokonale znejúcemu spojeniu chytľavého elektropopu so zvukom klasických hudobných nástrojov sa Clean Bandit tešia priazni nielen u poslucháčov, ale aj u hudobných kritikov, ktorí oceňujú prekračovanie bariér medzi žánrami. Aj preto sú očakávania v súvislosti s druhým albumom mimoriadne vysoké. Skupina, ktorá v roku 2015 vystúpila na Colours of Ostrava, ho vraj plánuje vydať už v tomto roku, no zatiaľ nevedno, či pred alebo po slovenskej koncertnej premiére.

V každom prípade sa 9. augusta v Zámockom parku v Seredi v rámci série letných koncertov In Castle rozhodne je na čo tešiť. Areál koncertu, ktorého súčasťou je amfiteáter, ponúkne návštevníkom približne tisíc miest na voľné sedenie a plochu na státie. Samozrejmosťou budú stánky s občerstvením, ktoré akcii pridajú na pravej festivalovej atmosfére. Vstupenky sú už v predaji v sieti Predpredaj.sk.

Zatiaľ zverejnené koncerty v rámci projektu IN CASTLE v Seredi:
 

31. 5. - Kandráčovci a hostia

9. 8. - Clean Bandit (UK)
 - Facebook event

17. 8. - Apocalyptica (FIN) - Facebook event

Organizátori Agentúra KVAS a Dom kultúry Sereď budú priebežne zverejňovať mená ďalších účinkujúcich.


Vstupenky:  Predpredaj.sk

Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytla Bibiána Grebeňová Šedivá z Agentúry KVAS. Tlačovú správu sme upravili.
Foto: PR

Súvisiaci interpreti: Clean Bandit