Spolupráca, o ktorej ešte pred pár dňami takmer nikto nevedel, je tu a už teraz je jasné, že pôjde o jeden z najväčších hitov roka. Dvaja najúspešnejší popoví speváci tejto dekády spolu nahrali duet s názvom I Don't Care, ktorý zverejnili spolu s lyric videom.

"Ja a Justin Bieber máme vonku novú pieseň. Volá sa I Don't Care, dúfam, že sa vám bude páčiť," napísal pred pár hodinami na sociálnych sieťach Ed Sheeran. O tom, že vydanie spoločného singla dvoch mega hviezd, okolo ktorých bolo posledný rok relatívne ticho, je naplánované práve na dnes, sa pritom fanúšikovia dozvedeli až začiatkom týždňa, keď Bieber na Twitteri potvrdil dlhšie kolujúce fámy, že so Sheeranom nahrali spoločnú skladbu.

Duet v súčasnosti najúspešnejšieho britského speváka a jeho nemenej slávneho kanadského kolegu má svieži a ľahký zvuk, ideálny na to, aby sa stal hitom blížiaceho sa leta. Na produkcii novinky sa podieľali Max Martin, Shellback a FRED. Text je chytľavým vyznaním ich polovičkám, pri ktorých všetky starosti zmiznú a zlé noci sa stávajú znesiteľnými.


Pre 28-ročného Eda Sheerana ide o prvú novú skladbu po viac ako dvoch rokoch od vydania albumu ÷ (Didide) z roku 2017. Dvojica predtým spolupracovala na hite Love Yourself, ktorý sa objavil na Bieberovom albume Purpose (2015). Sheeran je takisto spoluautorom skladby Cold Water skupiny Major Lazer, v ktorej hosťuje aj Bieber.

Aj 28-ročný Kanaďan, ktorý je od minulého roka ženatý s americkou modelkou Hailey Baldwin, vydal naposledy novú skladbu ako hlavný interpret ešte v roku 2017. Vlani sa však objavil ako hosť v singli 2U francúzskeho dídžeja Davida Guettu.

Top reakcia na Bieberov "comeback" z Twitteru:


Edward Christopher Sheeran debutoval v roku 2011 albumom +, po ktorom nasledovali štúdiovky x (2014) a ÷ (2017). So všetkými tromi nahrávkami dobyl UK Chart, pričom s druhou a treťou sa dostal na vrchol aj v americkom rebríčku Billboard 200. Na konte má štyri ceny Grammy, päť BRIT Awards a tiež štyri Ivor Novello Awards.

Justin Drew Bieber, ktorý je okrem hudby známy aj početnými problémami so zákonmi, vydal v roku 2009 EP nahrávku My World, po ktorej nasledovali albumy My World 2.0 (2010), Under The Mistletoe (2011), Believe (2012) a menovaný Purpose (2015). Na konte má tiež kompilácie My Worlds: The Collection (2010) a Journals (2013). Počas kariéry získal napríklad jednu Grammy, dve BRIT Awards, 19 Billboard Music Awards, 15 American Music Awards či 23 Teen Choice Awards.

Text: Hudba.sk + SITA (Nme.com, archív)
Foto: Instagram.com/p/Bw4qPk3hXEW

Súvisiaci interpreti: Ed Sheeran, Justin Bieber