Pop-rocková kapela Train zo San Francisca predstavila novinku Angel In Blue Jeans, ktorá je prvým singlom z pripravovaného siedmeho štúdiového albumu. Jeho názov je Bulletproof Picasso a vydanie je naplánované na 12. september tohto roka.

Lídrovi kapely Patovi Monahanovi pri skladaní novej piesne pomáhal jeho dlhoročný kamarát a spolupracovník, nórsky spevák a skladateľ Espen Lind.


Kapela Train predala k dnešnému dňu viac ako desať miliónov albumov, triadsať miliónov skladieb a získala mnoho platinových a zlatých ocenení. Zároveň sú jej členovia držiteľmi troch cien Grammy, dvoch cien Billboard Music Awards a desiatok ďalších cien a nominácií. Svoj dar skladať melancholické a ľahko zamapätateľné piesne s hitovým potenciálom dokázali v minulosti už mnohorkát. Úspech ich zatiaľ posledného albumu California 37 z roku 2012 bol postavený na hitoch Drive By a 50 Ways To Say Goodbye, s ktorými dobyli rebríčky v 13 krajinách sveta.

Predzvesťou tohto svetového úspechu bol už rok 2011, kedy do éteru vstúpil singel Hey, Soul Sister z albumu Save Me, San Francisco, ktorým si vydobili pozíciu jednej z najúspešnejších súčasných pop-rockových kapiel. V rovnakom roku tiež založili dve spoločnosti Save Me, San Francisco Wine Co. a Save Me, San Francisco Chocolate Co. Výťažok z predaja vín a čokolád putoval nadácii Family House, ktorá sídli v Bay Area blízko ich rodného San Francisca. Nadácia je zameraná na pomoc rodinám s ťažko chorými deťmi.

Informácie pochádzajú z českej divízie vydavateľstva Sony Music.

Foto: Facebook.com/Train

Súvisiaci interpreti: Train