Dvadsať minút po tom, ako sa mal začať dnešný koncert skupiny Elán v amfiteátri v Martine, oznámil jej manažér médiám, že sa koncert ruší. Odvoláva sa na vyššiu moc. Fanúšikov vyzýva, aby zakúpené vstupenky nevracali. Oznámil aj náhradný termín. Fanúšikovia dôvodom náhleho zrušenia koncertu neveria.

Dnes o 15:00 sa mal v amfiteátri v Martine začať koncert skupiny Elán. Jožo Ráž, Jano Baláž a Vašo Patejdl sa mali na pódium postaviť až o 20:00. Dovtedy mali podľa zverejneného popisu na pódiu hrať predkapely. Na oficiálnom webe skupiny, ani na webe predajcu vstupeniek sme sa však nedozvedeli, ktoré to mali byť. V čase zverejnenia článku sa pritom vstupenky dali zakúpiť i naďalej, informácia o zrušenom podujatí absentovala aj na webe kapely.  

Nič nehovoriace vyhlásenie manažéra

"Veľmi sa ospravedlňujeme všetkým našim fanúšikom, ktorí chceli navštíviť dnešný absolútne vypredaný koncert skupiny Elán v Martine. Termín koncertu sa presúva na 23. september. Chyba nie je na strane promotéra ako aj hudobnej skupiny Elán - je to vyššia moc, ktorú nemôžeme ovplyvniť," uviedol manažér skupiny Michal Čimera.

"Vzhľadom na to, že nám v prvom rade ide hlavne o zdravie a bezpečnosť vás všetkých, sme nútení termín koncertu preložiť na iný termín. Vstupenky vymienať nemusíte, všetky vami zakúpené vstupenky na koncert v Martine sú platné pre náhradný termín 23. september," dodal manažér skupiny Elán.

Na oficiálnej Facebook stránke administrátor zverejnil informáciu o hodinu skôr než bola poslaná médiám, na desiatky rozhorčených reakcií fanúšikov však nik nereagoval. Viacerým sa uvádzané dôvody nepozdávali. Rozhorčil ich aj celkový prístup manažmentu.



Na inak nie veľmi živej facebookovej stránke kapely sa s reakciami roztrhlo vrece. Najvtipnejšou bola poznámka, že Jožo Ráž odišiel na dnešnú svadbu Adely Banášovej. Z búrlivých reakcií fanúšikov na adresu kapely, manažérov, promotérov či martinského amfiteátra vyberáme tie najrelevantnejšie:












Organizátorom koncertu v Martine je česká agentúra II&ME, ktorá má zabezpečovať aj ďalšie tohtoročné vystúpenia Elánu v Nitre a vo Východnej. Jej zástupcom je Dalin Vajčner, ktorý pred mesiacom organizoval aj koncert Vanessy Mae v Bratislave. Množstvo fanúšikov vtedy nahneval, keďže namiesto avizovaného 40-členného orchestra s huslistkou vystúpilo omnoho menšie teleso a začiatok koncertu a najmä otvorenie brán sa výrazne posunulo. Vajčner vtedy uviedol, že za to mohla samotná hudobníčka, ktorá mala záujem na stopercentne zvládnutej zvukovej skúške (viac v našej reportáži).

Bez ohľadu na skutočné dôvody, kvôli ktorým bol dnešný koncert skupiny Elán v Martine zrušený, budú fanúšikovia s veľkým napätím očakávať, či sa uskutoční náhradný v avizovanom termíne 23. september, a či sa podobnej pohrome vyhnú zvyšné dva koncerty slovenskej legendy pod holým nebom v Nitre a vo Východnej.

Skupina totiž "z technických dôvodov" zrušila aj tri koncerty u našich západných susedov. Ten prvý v Mikulove sa mal uskutočniť presne o týždeň, 17. júna. Rovnaký osud majú aj koncerty v Plzni (30. jún) a Českých Budejoviciach (15. september). Pre ani jeden z troch českých koncertov nebol podľa českej tlače oznámený náhradný termín. Slovákom tak zatiaľ ostáva nádej, že sa náhrady za sobotné sklamanie dočkajú na konci septembra.

Zdroj: Hudba.sk
Foto: SITA/Marko Erd

Súvisiaci interpreti: Elán