Speváčka Beyoncé a jej manžel rapper Jay Z sa v Juhoafrickej republike predstavia na Global Citizen Festivale, ktorý bude poctou Nelsonovi Mandelovi. Oznámili to organizátori koncertu, ktorý sa uskutoční 2. decembra v Johannesburgu ako súčasť podujatí pri príležitosti 100. výročia narodenia vodcu hnutia proti apartheidu a laureáta Nobelovej ceny za mier.

Na koncerte vystúpia aj Ed Sheeran, Usher, Pharrell Williams a africkí umelci ako Wizkid, Cassper Nyovest alebo Femi Kuti. Príhovor venovaný odkazu Mandelu, ktorý zomrel v roku 2013 vo veku 95 rokov, prednesie Oprah Winfrey.

Na akcii sa predstavia aj modelka Naomi Campbell a herci Forest Whitaker a Tyler Perry. Hnutie Global Citizen chce do roku 2030 skoncovať s extrémnou chudobou a dúfa, že kampaň Mandela 100 prinesie pre nové projekty venované najchudobnejším ľuďom na svete zhruba miliardu dolárov.


Beyoncé a Jay Z sú momentálne na spoločnom turné On The Run II, s ktorým sa pred pár dňami predstavili aj vo Varšave. Fanúšikov však prekvapilo, že na koncerte nezaznela ani jedna skladba z ich nového albumu Everything Is Love, ktorý vydali pod menom The Carters. 

Zdroj: SITA, Hudba.sk
Foto: Beyonce.com

Súvisiaci interpreti: Beyoncé, Jay-Z