Prvým významnejším domácim interpretom, ktorý po letných prázdninách vydá nový album, bude Strapo. Novinka s názvom Versus dorazí o osem dní, no rovnomenný singel sa už dostal von. Do tradične bohatého výberu skladieb a videí zo zámoria prispeli napríklad Public Enemy či DJ Premier.

Ako bolo spomenuté už v úvode, skladba Versus sa bude nachádzať na rovnomennom Strapovom albume. Singel produkoval Matej Straka z kapely Nerieš a scratchmi prispel Strapov dvorný DJ Spinhandz, pričom track sa dostal von priamo aj s videom.

Strapo feat. DJ Spinhandz - Versus

Public Enemy majú vonku nový album Man Plans God Laughs, ktorý aktuálne propagujú prostredníctvom klipu ku skladbe Mine Again. Tá je venovaná Afrike, pričom samotné video slúži aj na zopakovanie si názvov štátov ležiacich na tomto kontinente.

Public Enemy - Mine Again

Jeden z najlepších producentov všetkých čias - DJ Premier momentálne pripravuje album s kapelou The Badder. Prvou ochutnávkou z neho je inštrumentálna skladba Bpatter, ktorá sa dočkala aj videa.

DJ Premier & The Badder - Bpatter

¡Mayday! o pár dní konečne predstavia nový album Future/Vintage. Pravdepodobne poslednou ochutnávkou z neho je skladba Against My Better Judgement, ktorú produkovalo duo Beatnick & K-Salaam.

¡Mayday! - Against My Better Judgement

Nový album vydá tento mesiac aj Joe Budden. Z nahrávky s názvom All Love Lost sme už mohli počuť viacero ukážok vrátane singla Broke, pričom práve k nemu teraz vzniklo aj video.

Joe Budden - Broke

Aktívny je aj Buddenov "kolega" zo Slaughterhouse Kxng Crooked. Ten najnovšie spojil sily so spevákom menom Noah King a výsledkom ich spolupráce je track God Bless Dope Rappers.

Kxng Crooked feat. Noah King - God Bless Dope Rappers

Homeboy Sandman, ktorý minulý mesiac vystúpil v Bratislave, po návrate z Európy nezaháľal a hneď predstavil ďalšiu novú skladbu. Kratšia a odľahčená vec dostala názov Nonbelievers.

Homeboy Sandman - Nonbelievers

Statik Selektah vypustil ďalší vizuál k svojmu aktuálnemu albumu Lucky 7. Najnovšie sa klipu dočkala aj skladba Beautiful Life, v ktorej sa o rýmy postarala dvojica Action Bronson a Joey Bada$$. Samotné video vzniklo na jachte v Chorvátsku, pričom si v ňom zahrali aj Danny Brown, Evidence a Just Blaze.

Statik Selektah feat. Action Bronson & Joey Bada$$ - Beautiful Life

Nemecká producentská formácia Snowgoons má na konte už množstvo spoluprác s americkými rappermi, pričom najnovšie z nich nájdete na čerstvom albume Gebrüder Grimm. Na ňom sa podieľal aj R.A. The Rugged Man, ktorý však tentoraz zarapoval po nemecky. Skladba dostala názov Siegelsbach po rodnom meste Rugged Manovej matky.

Snowgoons feat. R.A. The Rugged Man - Siegelsbach

Wordsworth už o necelé dva týždne vypustí novú štúdiovku New Beginning. Ďalšou ukážkou z nej je skladba Hate, v ktorej člen eMC rieši, prečo je na svete toľko nenávisti.

Wordsworth - Hate

Hopsin má už nový album Pound Syndrome nejaký čas vonku, a preto nás pravidelne zásobuje novými klipmi. Tým zatiaľ posledným je video ku skladbe Fort Collins, v ktorej mu asistuje Dizzy Wright.

Hopsin feat. Dizzy Wright - Fort Collins

Raz Simone nepoľavuje z vysokého tempa a už štvrtý týždeň po sebe servíruje nové video. Novinka sa volá Oh Lord, pričom ide o tretí vizuál k pripravovanému projektu Trap Spirituals.

Raz Simone - Oh Lord

Autor: Miguel Mitchél
Foto: PR/Uprising

Súvisiaci interpreti: Public Enemy, Strapo