Kanadská speváčka Avril Lavigne má za sebou najnáročnejšie obdobie vo svojom živote. Choroba ju pripútala na lôžko a rozviedla sa s manželom, spevákom Chadom Kroegerom z kapely Nickelback. Svoj návrat ohlásila fanúšikom emotívnym listom, ktorý zverejnila na svojej stránke.

"Som nadšená, že môžem konečne ohlásiť prvý singel z môjho nového album spolu s dátumom vydania. Päť rokov ubehlo od vydania mojej poslednej štúdiovky. Strávila som posledných päť rokov doma a bojovala som s lymfatickou boreliózou. Toto boli najhoršie roky môjho života, keď som prešla fyzickými aj emocionálnymi súbojmi," uviedla Avril Lavigne v emotívnom liste.  

Bolesť a túžbu zvíťaziť vložila do hudby

Svoje skúsenosti posledných rokov vložila aj do svojej novej tvorby. "Napísala som piesne v mojej posteli a na gauči. Slová a texty, ktoré boli vďaka mojej skúsenosti tak pravdivé, zo mňa bez námahy vychádzali. Skutočne... udržiavaním môjho ducha, s cieľom zvíťaziť a so zámerom prežiť, mi moja hudba pomohla udržať sa nažive," uviedla speváčka.

Ako prvý singel z nového albumu si vybrala skladbu Head Above Water, ktorú zverejní ešte 19. septembra. Je to prvá skladba, ktorú počas choroby napísala. "Zmierila som sa so smrťou a cítila som, že moje telo odchádza. Mala som pocit, že sa utopím. Bolo to akoby som sa ponárala a potrebovala som sa vynoriť a nadýchnuť. Akoby som bola v rieke a tlačil ma prúd. Neschopná sa nadýchnuť. Modlím sa k Bohu za to, že mi pomohol držať moju hlavu nad vodou. Za to, že mi pomohol vidieť cez búrlivé počasie. Narástla som bližšie k nemu," píše speváčka.

V najťažších chvíľach ju podržala aj jej matka. "V jej náručí som napísala prvú pieseň, ktorú zverejním, aby som vyrozprávala svoj príbeh. Neskôr som stretla nádhernú dušu, Travisa Clarka, a sedeli sme pri klavíri a vytesali zvyšok piesne. Potom som ju zobrala ku géniovi Stephanovi Mocciovi a milujem to, čo urobil s hudbou."

Začiatok novej éry

Avril Lavigne v liste zároveň poďakovala fanúšikom za ich trpezlivosť a vraví, že najviac si želá, aby mohla byť opäť na pódiu, aby mohla spievať zo srdca a cestovať za svojimi fanúšikmi. No je rozhodnutá, že v prvom rade bude počúvať svoje telo.

"Napísala som a nahrala tento album a pre mňa je to víťazná chvíľa. Obrovský úspech. Som veľmi hrdá a vďačná každému, kto trpezlivo a láskavo čakal, aby ma podporil v tomto procese. Teraz som veľmi silná," napísala speváčka s tým, že sa veľmi teší na začiatok svojej novej éry. 


Autorka: Marína Valentovičová
Foto: facebook.com/avrillavigne

Súvisiaci interpreti: Avril Lavigne