Anglická speváčka Gabrielle Aplin sa s piesňou The Power Of Love po piatich týždňoch od debutu dostala na vrchol britského singlového rebríčka. V predchádzajúcom vydaní UK Chartu pritom tejto coververzii skladby formácie Frankie Goes To Hollywood z roku 1984 patrila až šiesta priečka.

Okrem 20-ročnej Gabrielle Aplin je to tiež úspech aj pre sieť obchodných domov John Lewis, ktorá túto pieseň použila do svojej tohtoročnej predvianočnej reklamnej kampane. Zo singla sa od jeho vydania predalo už viac než 220-tisíc kópií. "Mala som strach ako na moju verziu zareagujú fanúšikovia originálu. Potom som hovorila s Holly Johnsonom z Frankie Goes To Hollywood a ten ma pochválil," zverila sa talentovaná hudobníčka v rozhovore pre BBC.

Prečítajte si viac o Gabrielle Aplin

Gabrielle Aplin - The Power of Love

Druhú priečku obhájil americký spevák Bruno Mars so singlom Locked Out Of Heaven. Na trojku klesla minulotýždňová jednotka - Olly Murs s piesňou Troublemaker, v ktorej hosťuje americký raper Flo Rida. Murs sa však udržal so svojou treťou štúdiovkou Right Place Right Time (2012) na prvej priečke britského albumového rebríčka. Z novinky 28-ročného rodáka z Withamu sa v uplynulom týždni predalo viac než 103-tisíc kópií.

Medzi albumami sa zo štvorky na dvojku sa posunul kanadský spevák Michael Bublé s deluxe verziou svojho vlaňajšieho albumu Christmas (2011). Ten vytlačil na trojku britsko-írsku chlapčenskú skupinu One Direction s nahrávkou Take Me Home (2012). Štvrtá pozícia patrí ďalšiemu vianočnému albumu, konkrétne Merry Christmas, Baby (2012) od Roda Stewarta, ktorý zaznamenal posun o jedno miesto nahor. Na piatej priečke je aktuálne Neil Diamond s výberovkou The Very Best Of (2012), ktorá v predchádzajúcom vydaní UK Chartu debutovala na osmičke. Tento týždeň sa do top 10 medzi albumami ani singlami nedostali žiadne novinky.  

Pozrite si aktuálnu TOP 20 v singlovom a albumovom UK charte

Zdroj: SITA, EMI
Foto: Gabrielleaplin.co.uk

Súvisiaci interpreti: Gabrielle Aplin