Slovenská skupina S Hudbou Vesmírnou pokrstila koncom novembra v Bratislave svoj debutový album Šírime mladosť. Trojica hudobných nadšencov Daniel "Sorizzo" Kis, Dominika Morávková a Marek Koleno, ktorí sú známi aj ako moderátori folklórnej šou Zem spieva či galavečera Miss Universe SR 2017, prináša na novinke spolu 16 piesní.

"Sú na ňom všetky oficiálne piesne od nášho úplného vzniku z roku 2015 až po najposlednejšie novinky. Na album sme zaradili dokonca aj pesničku S Hudbou Vesmírnou od skupiny Hidden Road, ktorá bola predchodcom nášho tria," priblížil nahrávku Sorizzo, pričom dodáva, že príbeh vzniku kapely je bližšie opísaný v booklete CDčka.

Pokrstil ho Jiří Mádl, ktorý účinkoval v prelomovom videoklipe Je nám teplo! z roku 2015. Symboliku podčiarklo aj "krstidlo" - obľúbený český herec a režisér CD polial vodou z jazera vo Veľkom Bieli, kde spomínaný videoklip vznikol.

"Už takmer štyri roky šírime všetky autorské skladby na našich stránkach zadarmo a na Youtube bez reklám. Dokonca ich môžete nájsť na všetkých streamovacích platformách, no napriek tomu bol fyzický CD nosič stále žiadaný od našich fanúšikov. Preto sme si povedali, že zhrnieme našu doterajšiu tvorbu, pridáme pár drobných prekvapení a vydáme CD," vysvetľujú členovia skupiny S Hudbou Vesmírnou

Prečítajte si rozhovor: S Hudbou Vesmírnou: Na to, že nás kapela živí, jej venujeme relatívne málo času


Krst ich prvého albumu sa konal v zaujímavom, len nedávno otvorenom coworkingovom priestore Platform House v Bratislave. Na úvod večera atmosféru spríjemnili gitarové duo Guitarritos a tanečná skupina Bardfa, známa zo šou Zem spieva. Pôvodne plánovanými hosťami boli Genius Locci a Štefan Štec, tí sa však pre chorobu nakoniec nemohli zúčastniť.

"Celý večer bol iba na pozvánky, a tak sme sa stretli naraz so všetkými, ktorí nám kedy pomohli, boli tam ľudia, ktorým ďakujeme za čokoľvek, skrátka všetci, ktorých si veľmi vážime. A samozrejme nechýbali naše rodiny. Na záver si každý odniesol darček v podobe CD a trička," uviedol Sorizzo.

Skupina počas večera zahrala niekoľko svojich najznámejších piesní, medzi nimi napríklad titulnú skladbu nového albumu Šírime mladosť či pesničky Čo chladnička dá, Ozaj, ty vieš?, Je nám teplo! či aktuálny jesenný singel No a čo, ku ktorému vznikla aj séria tričiek. Na podujatí mal tiež premiéru čerstvý videoklip k novej skladbe All Is Made For You. CD Šírime mladosť sa dá objednať na oficiálnej stránke skupiny, po Vianociach sa možno objaví aj v hudobných obchodoch.


Zdroj: SITA + TS skupiny S Hudbou Vesmírnou
Foto: Martin Hesko

Súvisiaci interpreti: S Hudbou Vesmírnou