Kanadská speváčka Céline Dion v Prahe 24. februára 2023 v rámci svetového turné Courage nevystúpi. Speváčka sa stále zotavuje zo zdravotných ťažkostí. Z toho dôvodu oznámila presun európskej časti turné, ktorá sa mala konať od februára do apríla 2023.


Celkom 23 koncertov sa novo uskutoční na jar v roku 2024. Prvou zastávkou obnoveného turné bude pražská O2 arena, kde kanadská hviezda vystúpi 6. marca 2024. Ešte pred pandémiou koronavírusu zvládla Céline Dion odspievať 52 koncertov v rámci turné po severnej Amerike, v marci 2020 potom bola šnúra prerušená. Odvtedy sa Céline Dion lieči a zotavuje z ťažkých svalových kŕčov, ktoré jej bránili vystupovať. Speváčka je stále pod dohľadom lekárov, ktorí pracujú na liečbe a zlepšení jej stavu.

Umelkyni bolo diagnostikované vzácne neurologické ochorenie, takzvaný syndróm Stiff-person. Ide o ochorenie centrálneho nervového systému, ktoré má za následok svalové kŕče. Porstredníctvom svojich sociálnych sietí fanúšikov informovala o tom, že toto ochorenie jej spôsobuje problémy s chôdzou a niekedy ovplyvňuje aj jej hlasivky, čo jej nedovoľuje spievať tak, ako je zvyknutá.

"Bolí ma, že vám musím povedať, že nebudem pripravená vo februári obnoviť európsku časť svojho turné. Chýba mi vidieť vás všetkých, byť na pódiu, vystupovať pre vás. Vždy dávam do svojich koncertov 100%, ale to teraz, žiaľ, nie je možné. Aby som sa k vám mohla vrátiť čo najskôr, nemám teraz inú možnosť, než sa sústrediť na svoje zdravie. Mám naozaj nádej, že som na ceste k uzdraveniu," povedala Céline Dion.


 Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla Sabina Szwarcová. Text správy sme doplnili.

Súvisiaci interpreti: Celine Dion