Fínska kapela Nightwish vystúpi 1. júna v Košiciach. Formácia v tamojšom amfiteátri predstaví okrem iného aj svoje najväčšie hity. Na pódiu by sa mali objaviť aj špeciálny hosť a tiež slovenská kapela. Mená týchto interpretov plánujú organizátori zverejniť čoskoro. Vstupenky na podujatie sú už v predaji.

Skupina okrem toho vystúpi na plzenskom Metalfeste a rakúskom festivale Rock in Vienna, ktoré sa budú konať v rovnakom termíne, a to od 3. do 5. júna. Na Slovensku sa skupina naposledy predstavila 14. júna vo vypredanom amfiteátri v Banskej Bystrici.

Nightwish pôsobia na scéne od roku 1996. Na konte majú albumy Angels Fall First (1997), Oceanborn (1998), Wishmaster (2000), Century Child (2002), Once (2004), Dark Passion Play (2007), Imaginaerum (2011) a Endless Forms Most Beautiful (2015).

Medzi ich najväčšie hity patria skladby ako Nemo, Wish I Had An Angel či Amaranth. Súčasnú zostavu tvoria Floor Jansen, Tuomas Holopainen, Emppu Vuorinen, Jukka Nevalainen, Marco Hietala a Troy Donockley.


Zdroj: SITA (Nightwish.com, archív)
Foto: Ville Akseli Juurikkala - Facebook.com/nightwish

Súvisiaci interpreti: Nightwish