Len krátko po tom, ako R. Kellyho prepustili z väzenia, kde sedel kvôli neplateniu výživného, ktoré napokon za neho zaplatil neznámy darca, má spevák ďalší vážny problém. Muž z Pensylvánie objavil nahrávku, na ktorej R. Kelly údajne sexuálne zneužíva neplnoleté dievčatá.

R. Kelly sa v nedeľu opäť dostal do centra pozornosti po tom, ako istý Američan odovzdal súdu videokazetu, na ktorej spevák údajne sexuálne zneužíva neplnoleté dievčatá. Podľa Garyho Dennisa z Pensylvánie, ktorý v súvislosti s objavením sa videokazety zvolal v nedeľu tlačovú konferenciu v New Yorku, videozáznam ukazuje Kellyho s dievčatami, o ktorých súd ešte doteraz nevedel.

Spevák pritom už aj doteraz čelil obvineniu v desiatich bodoch obžaloby za zneužívanie troch dievčat a jednej ženy. Dennis tvrdí, že záznam zobrazujúci sexuálny styk R. Kellyho s neplnoletými černoškami náhodne objavil, keď si robil poriadok vo svojej zbierke starších videokaziet. Muž z Pensylvánie dodal, že speváka osobne nepozná a preto netuší, ako sa táto videokazeta zjavila uňho doma.

Keďže je však na druhej strane záznam športového zápasu, predpokladá, že si ju požičal od niektorého zo svojich známych. "Na moje veľké prekvapenie a zdesenie, na kazete sa objavil R. Kelly, ale nebol to koncert," povedal Dennis na tlačovke. "Namiesto toho tam sexuálne zneužíval neplnoleté Afroameričanky," dodal nálezca.


Problémy so zákonom aj kvôli výživnému

R. Kelly si na chvíľu vydýchol, keď ho len v sobotu prepustili z väzenia, kde bol v súvislosti s neplatením výživného. Dlžné výživné za speváka uhradil anonymný darca. Ako informovali predstavitelia súdu v Chicagu, osoba, ktorá za R. Kellyho zaplatila sumu 161 633 dolárov (v prepočte zhruba 142-tisíc eur), si priala zostať v anonymite a do kolónky, kam sa píše meno platcu, nenapísala nič. Speváka po uhradení tejto sumy neznámou osobou prepustili v sobotu z chicagského väzenia, kde strávil tri dni. 

Speváka v tejto súvislosti zadržali a vzali do väzby v stredu, keďže tvrdil, že dlžnú sumu exmanželke nevie naraz zaplatiť. Odôvodňoval to tým, že mu ktosi ukradol peniaze z účtu, pričom túto informáciu bližšie nekonkretizoval. Súd spevákovi v januári 2009 nariadil, aby platil mesačné výživné 20 833 dolárov, pričom Kelly sa vtedy na pojednávaní nezúčastnil. Podľa súdnych dokumentov, ktoré minulý mesiac preskúmala televízia CNN, Kelly svojej exmanželke však do 6. februára nezaplatil 169-tisíc dolárov (vyše 149-tisíc eur). Aby sa vyhol zatknutiu za pohŕdanie súdom, sudca spevákovi nariadil, aby túto sumu doplatil do stredy.

Speváka zadržali práve v deň, keď televízia CBS v relácii CBS This Morning odvysielala rozhovor, v ktorom sa Kelly emotívne vyjadril k februárovému obvinenia zo sexuálneho zneužívania. Spevák čelí obvineniam v desiatich bodoch obžaloby zahŕňajúcom štyri ženské obete, z ktorých najmenej tri boli mladšie ako 17 rokov. Spevák, ktorý svoju vinu popiera, bol v tejto súvislosti aj vo väzbe. Prepustili ho na kauciu 100-tisíc dolárov. Ďalšie pojednávanie sa v súvislosti s obvineniami zo sexuálneho zneužívania bude konať 22. marca.


Zdroj: SITA
Foto: Ashlee Rezin/Chicago Sun-Times via AP

Súvisiaci interpreti: R. Kelly