Americká kapela Mötley Crüe zverejnila termíny koncertov, ktoré odohrá v Európe v rámci svojho posledného turné. Formácia sa v novembri ukáže vo Veľkej Británii, Nemecku, Švajčiarsku, Taliansku, Monaku, Švédsku, Fínsku, okrem európskych miest zahrá tiež v Spojených arabských emirátoch.

Ako hosť sa počas vybraných večerov Final Tour predstaví americký spevák Alice Cooper. Ako prezradili členovia Mötley Crüe počas tlačovej konferencie, ktorá sa konala v utorok v Londýne, fanúšikovia sa môžu tešiť na ich zatiaľ najväčšiu produkciu s množstvom pyrotechnických efektov.

Novembrové zastávky vzhľadom na ich vzdialenosť (najbližšie je Mníchov, 13. novembra) slovenských fanúšikov zrejme nepotešili, no ak chcete jeden z posledných koncertov Mötley Crüe zažiť na vlastnej koži, už zajtra (12.6.) si to môžete splniť iba 41 km od Bratislavy. Kapela je totiž headlinerom prvého dňa rakúskeho festivalu Nova Rock.

Svoj posledný koncert odohrá kapela 31. decembra v domovskom Los Angeles v Staples Center, kde predtým odohrá ďalšie dva koncerty (28. a 30. decembra). Formácia okrem rozlúčkového turné pripravuje na tento rok aj špeciálnu albumovú kolekciu pre zberateľov. Jej súčasťou je aj nová skladba All Bad Things.


Mötley Crüe vznikli v roku 1981, v ktorom vydali aj debutový album Too Fast for Love. Nasledovali počiny Shout at the Devil (1983), Theatre of Pain (1985), Girls, Girls, Girls (1987), Dr. Feelgood (1989), Mötley Crüe (1994), Generation Swine (1997), New Tattoo (2000) a Saints of Los Angeles (2008). Na celom svete predali podľa odhadov viac ako 100 miliónov kópií nahrávok. Na konte majú jednu American Music Award či tri nominácie na Grammy. Súčasnú zostavu kapely tvoria Vince Neil (spev, gitara), Tommy Lee (bicie), Nikki Sixx (basgitara, klávesy) a Mick Mars (gitara).

Zdroj: SITA (Motley.com, archív), Hudba.sk
Foto: Motley.com

Súvisiaci interpreti: Mötley Crüe