Skupina Billy Barman svoj nový singel Ľudožrút predstavila ešte pred letom, kedy ho svojím fanúšikom ponúkla na stiahnutie zdarma. Až pred pár dňami sa však konečne na svetlo sveta dostala aj jeho vizuálna podoba. Pozrite si prvý videoklip skupiny od hitu Strmá voda.

Takmer dvojročné čakanie na nový videoklip kapely Billy Barman skončilo v sobotu. Kapela na svojom Youtube kanáli zverejnila video k singlu Ľudožrút, v ktorom okrem nič netušiacej zabávajúcej sa kapely a tancujúcej dievčiny diváka čaká aj neľútostný boj ovečky s krvilačnými vlkmi.

Tvorcom videoklipu je režisér Michal Kebis so svojím tímom, ktorý unikátnou technológiou rozpohyboval tiene postáv. Natáčalo sa v podzemí Obchodného domu Dunaj, originálne kostýmy pre členov skupiny navrhla Inka Polakovičová pre Buffet Clothing. Vizuál singla, ktorý si môžete stiahnuť na billybarman.bandcamp.com, vytvorila Daniela Olejníková z OWL Illustration agency.

Kapela momentálne stále pracuje na novom albume s pracovným názvom "Hlúposť, lenivosť a chlast". Novinka, ktorú produkuje Marek Rakovický zo štúdia LVGNC, by mala vyjsť v polovici novembra na značke Pavian Records a chystá sa aj jej vinylová podoba. Na konci novembra skupina album pokrstí na troch špeciálnych koncertoch v Bratislave, Prahe a Košiciach. Videoklip k pilotnému singlu Ľudožrút je už nasadený v rotácii českej MTV.


Informácie a fotografie z natáčania pre Hudba.sk poskytol za kapelu Billy Barman Martin Kukoľ. Všetky novinky a aktuality o novom albume, najbližších koncertoch a plánoch kapely nájdete stránke Facebook.com/billybarman.sk.

Foto: Igor Paliatka

Súvisiaci interpreti: Billy Barman