Česká funková legenda Sexy Dancers, ktorá pred dvadsiatimi rokmi doslova očarila našu hudobnú scénu hitom Slim Jim a albumom Butcher's on the Road, sa vracia na pódiá. Jediný slovenský koncert ich miniturné odohrajú 28. novembra v Ateliéri Babylon v Bratislave.

Skupina s lídrom Romanom Holým a spevákmi Danom Bártom a Darou Rolins to po dlhoročnej pauze rozbalila naplno v lete na pražskom festivale Metronome. Po úspešnom koncerte prišlo rozhodnutie, že si to ešte párkrát zopakujú na turné. "Prešlo dvadsať rokov, ešte stále vyzeráme výborne, prišla príležitosť dať to zas dokopy. Vieme byť aj sentimentálni. Myslím, že pár ľudí malo ten náš jediný album naozaj rado, tak prečo im to nezahrať," vysvetľuje Dan Bárta.  

Divoká tancovačka

Krátke turné Sexy Dancers odštartuje 31. októbra v Brne a jedinú slovenská zastávku bude mať 28. novembra v bratislavskom Ateliéri Babylon. Fanúšikom sľubujú veľkú šou a poriadnu zábavu. "Pred dvadsiatimi rokmi sme vydali len jeden album, takže ho zahráme celý. A budeme pri tom tancovať ako diví," láka fanúšikov Bárta a dodáva: "Je fajn zahrať si ten materiál, znovu sa dostať k tým skladbám. So skúsenosťami, čo už máme, a s vedomím, že je to len taký krátky výlet späť do deväťdesiatych, je to vlastne o to väčšia zábava."  


Sexy Dancers založil multiinštrumentalista, skladateľ a producent Roman Holý z J.A.R. a Monkey Business v roku 1998. Spolu s ďalšími členmi kapiel J.A.R. a Illustratosphere pozval k mikrofónu  Dana Bártu a Daru Rolins a ešte v tom istom roku vydali debutový a zatiaľ jediný album Butcher's On The Road.

Za krátky čas aktívneho fungovania stihli získať množstvo fanúšikov, ocenení a nezmazateľne sa zapísať do histórie československého popu 90. rokov. Kvôli ďalším hudobným záväzkom prestala kapela vystupovať, no teraz sa pri príležitosti jubilea na krátko vráti na pódiá. Jedinečná (a možno jediná) možnosť vidieť ich opäť spolu na pódiách bude počas jesenného turné. 

Butcher's On The Road Live 2018:

31. 10. - Brno, Radost 
1. 11. - Praha, Lucerna Music Bar 
28. 11. - Bratislava, Ateliér Babylon 
29. 11. - Ostrava, Brick House


Redakciu Hudba.sk informoval PR manažér Rado Mešša. Tlačovú správu sme upravili. 

Foto: PR

Súvisiaci interpreti: Dan Bárta, Dara Rolins