Sobota 6. februára bude v bratislavskom Nu Spirit Clube patriť koncertu dvoch svetovo znejúcich kapiel zo strednej Európy. Pod hlavičkou Urban Party - klubového projektu piva Excelent - sa môžete presvedčiť, že kombinácia indie rocku a elektropopu v podobe domácich Talkshow a poľských The Dumplings funguje výborne.

Obe kapely si to už odskúšali v poľkom Krakowe, kde spoločne v decembri vypredali klub Kwadrat. Bratislavskí hostitelia Talkshow majú za sebou zaujímavý rok, počas ktorého sa predstavili na prestížnom americkom showcase festivale SXSW v texaskom Austine. V októbri sa potom zavreli do Redbull studios v Amsterdame, kde nahrali nový materiál, ktorý by mal vyjsť už na jar tohto roku.

"Na albume sa podieľali spolu s nami aj producenti a zvukári z Izraela, Islandu, Londýna, Holandska a Maďarska. Bolo to vymakané," prezradil nám frontman kapely Andreas. Na koncerte z nového albumu určite zaznie minimálne aktuálny singel Hurricane, ktorý do svojej dennej rotácie zaradilo okrem slovenských a českých alternatívnych rádií aj rakúske FM4. "Hurricane je o nás, našej generácii - o mladých ľudoch a o tom, aby sa nikdy nevzdávali svojich ideálov a stále si šli za nimi," dodáva Andreas.


Veľmi úspešný rok majú za sebou aj The Dumplings, ktorí v roku 2015 v rámci svojho turné odohrali vyše 60 koncertov, získali poľskú obdobu Grammy a vydali svoj druhý album z názvom Sea You Later. O afterpárty sa 6. februára v Nu Spirit Clube postarajú Talkshow selectors, čiže členovia kapely so svojím dídžejským setom. Na druhom pódiu zahrá Džunya G a jeden najlepších mladých slovenských producentov Jimmy Pé, ktorému bude sekundovať kolega z labelu Gergaz, DrGy.


Viac informácií o oboch kapelách nájdete na oficiálnych stránkach www.tlkshw.sk a www.facebook.com/TheDumplings.

Text: Hudba.sk (zdroj: Talkshow)
Foto: archív Talkshow

Súvisiaci interpreti: Talkshow