Céline Dion je nielen výnimočnou umelkyňou, ale aj skutočnou profesionálkou. Potvrdila to počas nedávneho koncertu v rámci svojej rezidencie v Las Vegas, kde ju prekvapila zjavne podnapitá diváčka. Ešte viac však museli byť v šoku organizátori a ochrankári, ktorí sa ju snažili čím skôr dostať z pódia. Speváčka im to totiž nechcela dovoliť.

Incident z minulého týždňa zachytáva fanúšikovské video, ktoré sa stalo virálnym hitom a za pár dní nazbieralo státisíce pozretí. Diváčka počas jedného z pravidelných vystúpení Céline Dion v Caesars Palace v Las Vegas vyšla na pódium, aby speváčke povedala, že jej syn nedávno podstúpil transplantáciu kostnej drene. Chcela preto všetkých v hľadisku poprosiť, aby sa stali darcami a zachránili tak niekomu život.

Táto časť príbehu v zázname nie je zachytená, no objavila sa vo väčšine médií, ktoré o udalosti informovali. Zatieňuje ju však správanie ženy, ktorá si evidentne pred koncertom vypila viac, než je spoločensky únosné. Céline Dion si to hneď všimla, no prehovorila k nej veľmi prívetivo a povedala jej, že je rada, že vyšla na pódium a že k nej prišla tak blízko. Na to sa na ňu fanúšička vrhla, snažila sa ju objať nohou a napodobňovala pohyby pri sexe.

Zvládla to ako pani

V tej chvíli by väčšina umelcov na pár krokov odstúpila a nechala by konať ochranku. Kanadská hviezda však svojich ochrancov zastavila so slovami "môžete ju tu nechať, ale zostaňte pri nej, lebo bude potrebovať pomoc" a začala sa žene ďalej prihovárať: "To sú moji priatelia. Pozri sa mi do očí, vidíš moje srdce?" Žena si ďalej išla svoje ako na krčmovej besiedke, no Céline sa nenechala odradiť. "Vieš čo? My dve máme niečo spoločné. Máme deti, ktoré milujeme, a budeme za ne bojovať. A nosíme zlato, to je znamenie," podotkla na margo svojho i fanúšičkinho oblečenia.

Podarilo sa jej tak ženu upokojiť a následne ju so slovami lásky a vďaky sama vyprevadila na kraj pódia, kde sa jej už chopila ochranka. Speváčka následne predstierala omdletie a zaspievala trefnú, na mieste vymyslenú riekanku: "Neviem, ako vyzerám, ale je mi to fuk. Neviem, kde som, ale, prosím, zostaň so mnou..." Hneď na to však prehovorila k publiku silnými slovami: "Viete čo? Niektorí ľudia to majú ťažké a potrebujú sa vyrozprávať. Chcem vám všetkým poďakovať, pretože na asi päť minút sme dali tejto dáme možnosť hovoriť... Myslím, že to bolo dôležité. Ďakujem vám veľmi pekne za vašu trpezlivosť."

Poďakovala aj ochrankárom, že robili to, čo sa od nich očakáva, a uistila sa, že fanúšička je po vyprevadení mimo pódia v poriadku. Následne zavtipkovala, že ak by jej všetci chceli podať ruku, trvalo by to príliš dlho a čo by na to povedal Elton John (ktorý mal koncert na druhý deň), keby sa zaviedol takýto štandard… S nadhľadom a veľkou profesionalitou tak vyjadrila, že napriek bravúrnemu zvládnutiu incidentu si jeho pravidelné opakovanie nepraje.


Čo by urobil Keith Richards?

Fanúšikovia speváčky v komentároch pod videom ocenili spôsob, akým toto nečakané prerušenie koncertu ukočírovala. Podarilo sa jej ukľudniť fanúšičku, ktorej zjavne chýbala sebakontrola, a obrátiť pozornosť na jej trápenie. Tým ju vlastne ospravedlnila za nevhodné správanie a pomohla jej zachovať si dôstojnosť v situácii, za ktorú by sa inak musela hanbiť. A to všetko so šarmom, ľahkosťou a humorom, hoci určite ani jej nebolo všetko jedno.

Okrem pochvalných komentárov sa však objavilo aj zopár štipľavejších na adresu opitej fanúšičky. "Ak by to urobil muž, zatkli by ho," napísal jeden z diskutujúcich. "Alkohol neospravedlňuje vaše činy a neoslobodzuje vás od zodpovednosti za vaše správanie. Táto šialená lesba presne vedela, čo robí," rozhorčil sa ďalší. "Bolo to elegantné, ale ja preferujem metódu Keitha Richardsa," zaklincovala to fanúšička Wendy s odkazom na toto video:


PS: Kontext je dôležitý, takže treba dodať, že gitarista Rolling Stones bol takto nekompromisný približne rok po tom, ako fanatik Mark David Chapman zastrelil Johna Lennona.

Text: Hudba.sk (zdroj: Nme.com, Youtube)
Foto: Youtube

Súvisiaci interpreti: Celine Dion