Prešovská skupina Raindown v štúdiu Umpax spoločne s producentom Martinom Migašom nahráva nové skladby. Fanúšikovia sa môžu tešiť na novú slovenskú pesničku Prvá Posledná a anglickú Beggar (Girl from Central Park). Počas februára však skupina združená okolo speváka a gitaristu Petra Debnára stihne odohrať aj štyri koncerty.

Popri práci v štúdiu dostali muzikanti z kapely Raindown chuť ísť opäť do klubov. Pripravili si retrospektívu všetkých troch albumov Lonely (2005), Svet na míle (2008) a Inkognito (2010). Skupina si dala ročnú pauzu, dopriala si čas a premýšľala nad svojim smerovaním. "Chceme, aby si ľudia pri našej tvorbe oddýchli, zabavili sa a mali dobrý pocit z hudby," vysvetľuje líder Peter Debnár.

Novú slovenskú pesničku Prvá Posledná otextoval textár a hudobník Andy Ďurica a slová k anglickej skladbe Beggar (The Girl from Central Park) napísala Miroslava Roguľová, ktorá už má na svojom konte niekoľko výnimočných textov pre Raindown. "Človek môže mať všetko, ale v istom momente o to všetko môže prísť. V priebehu jednej chvíle sa môže zmeniť na úplného žobráka," opisuje Debnár tému druhej z noviniek.

Na koncertoch sa ku skupine pridá aj jej bývalý člen Lukáš "Kolja" Kolivoška, ktorý v súčasnosti pôsobí v kapele IMT Smile na poste basgitaristu. Na pódiu nebude chýbať ani stály člen a gitarista skupiny Janko Majerčin, nový bubeník Michal Lorinc a perkusionista Miro Szirmai. Na koncertoch v Prešove a Košiciach sa predstaví aj nový slovenský spevák Róbert Haško, s ktorým sa Debnár zoznámil v uplynulých mesiacoch. Aj to potvrdzuje chuť skupiny ísť si svojou cestou a podporovať sa navzájom s ostatnými hudobníkmi.

Koncerty kapely Raindown vo februári 2013:

8. 2. – Humenné, Nostalgia Music Pub
15. 2. – Prešov, Bizarre Music Café (hosť: Róbert Haško)
23. 2. – Stará Ľubovňa, Bururu Pub
28. 2. – Košice, The Beer House (hosť: Róbert Haško)

Informácie pre Hudba.sk poskytol Edo Kopček za skupinu Raindown.

Foto: Facebook stránka kapely

Súvisiaci interpreti: Raindown