Britský hudobník Paul Weller vydá v pondelok 11. mája nový album Saturn's Pattern. Novinka ponúkne deväť skladieb, ktoré spevák a gitarista nahrával v štúdiu Black Barn. S produkciou mu pomáhal Jan Kybert.

Na muzikantovom dvanástom sólovom počine sa podieľali hudobníci ako Steve Cradock, Andy Crofts, Ben Gordelier, Steve Pilgrim, Syd Arthur či Josh McClorey. Saturn's Pattern vyjde na CD, v špeciálnej CD/DVD verzii, na vinyle či v rámci deluxe box setu. 56-ročný Angličan už z nahrávky predstavil prvý singel White Sky, ktorý sprevádza včera zverejnený videoklip.


Tracklist albumu Saturn's Pattern: 

1. White Sky 
2. Saturn's Pattern 
3. Going My Way 
4. Long Time 
5. Pick It Up 
6. Phoenix 
7. I’m Where I Should Be 
8. In The Car 
9. These City Streets 

Paul Weller sa preslávil v už nefungujúcej kapele The Jam, v ktorej pôsobil v rokoch 1972 až 1982. Následne hral vo formácii The Style Council, no neskôr sa vydal na sólovú dráhu. Hudobník, prezývaný The Modfather, má na konte jedenásť štúdioviek, pričom so všetkými sa dostal do top 10 UK Chartu. Na jednotku sa mu podarilo dostať s nahrávkami Stanley Road (1995), Illumination (2002), 22 Dreams (2008) a tiež so zatiaľ posledným albumom Sonik Kicks (2012). Vydal aj mnoho ďalších nahrávok, medzi ktorými je napríklad vlaňajšia kompilácia More Modern Classics. 

Zdroj: SITA (Nme.com, archív)
Foto: Paulweller.com

Súvisiaci interpreti: Paul Weller