Jamajský reggae hudobník Damian Marley, najmladší syn legendárneho Boba Marleyho, absolvuje v auguste a septembri európske turné, v rámci ktorého sa predstaví aj v Česku a Maďarsku. Objaví sa v lete aj na Slovensku?

37-ročný rodák z Kingstonu vystúpi aj s kapelou 29. augusta vo Veľkej sále Lucerny v Prahe a 30. augusta potom v Budapest Parku. Presne medzi týmito dvoma dátumami sa uskutoční bratislavský festival Uprising (26. a 27. augusta) a fanúšikovia by proti takémuto headlinerovi určite neprotestovali. Voľný má však iba piatok (26.8.), v sobotu už má potvrdené hranie na festivale v Nemecku. Zatiaľ jediným potvrdeným menom deviateho ročníka je nigérijsko-nemecká hviezda Nneka.

Damian Marley, celým menom Damian Robert Nesta "Jr. Gong" Marley, debutoval v roku 1996 albumom Mr. Marley, po ktorom nasledovali štúdiovky Halfway Tree (2001) a Welcome To Jamrock (2005). S raperom Nasom okrem toho nahral album Distant Relatives (2010) a bol tiež členom formácie SuperHeavy, s ktorou vydal v roku 2011 eponymný album. Ďalšími členmi tejto superskupiny boli Mick Jagger, Joss Stone, Dave Stewart a A. R. Rahman. Je držiteľom troch cien Grammy.


Zdroj: SITA (Lucpra.com, Budapestpark.hu, archív), Hudba.sk (Uprising)
Foto: Facebook.com/damianmarley

Súvisiaci interpreti: Damian Marley