Jedným z najžiadanejších mien blížiacej sa festivalovej sezóny je jednoznačne tanečná formácia Nero, ktorú tvoria dubstepoví a drum&bassoví producenti Daniel Stephens a Joe Ray. Šou, v ktorej ich bude doprevádzať charizmatická speváčka Alana Watson, predstavia prvýkrát slovenským fanúšikom v auguste na Grape festivale 2013.

Skupina Nero patrí momentálne medzi špičku elektro-tanečnej scény. Projekt vznikol v roku 2004, no dvojica producentov na seba výraznejšie na upozornila až o štyri roky neskôr remixami známych skladieb od interpretov ako La Roux, Daft Punk, The Streets alebo Deadmau5.

Ich prvým oficiálnym singlom bola skladba Innocence z roku 2010, ktorá pochádza z debutového albumu Welcome Reality (2011). Ten debutoval na prvej priečke britského albumového rebríčka a obsahoval aj zatiaľ najväčší hit skupiny - Promises. S tým zas Nero dobyli singlový UK Chart a bodovali aj v singlových rebríčkoch v ďalších deviatich krajinách. Speváčka, ktorú vidíte vo videoklipe - Alana Watson - príde aj na Grape.


Nero vďaka úspešnému debutu za posledné dva roky získali niekoľko hudobných ocenení a ich najnovším úspechom je zaradenie ich novej skladby Into The Past na soundtrack filmu Veľký Gatsby, kde sú spolu s takými hviezdami svetovej hudby ako Beyoncé, Lana Del Rey, Jay-Z, Gotye, Florence and the Machine, The xx, Jack White alebo Emeli Sandé. Zo spomínanej novinky len včera zverejnili 30-sekundovú ukážku.

Ich najväčšou ozdobou sú však strhujúce živé vystúpenia, podporené skvelou svetelnou show, ktorú prinesú aj na Grape. "Rokovania trvali relatívne dlho, ale nakoniec všetko dobre dopadlo. Išlo hlavne o technické požiadavky, ktoré boli náročnejšie ako u iných kapiel," prezradil Janči Trstenský z organizačného tímu a dodal, že ešte minimálne jedno zahraničné tanečné meno je potvrdené a bude zverejnené čoskoro.

Štvrtý ročník Grape festivalu sa uskutoční 9. a 10. augusta na piešťanskom letisku. Medzi doteraz potvrdenými menami sú The Drums (USA), The Joy Formidable (UK), Dub FX (ASU), The Big Pink (UK), Citizens! (UK), Royal Republic (SWE), French Films (FIN) a množstvo domácich a českých interpretov, vrátane skupín Para, Midi Lidi, Luno, Swan Bride, Plastic Swans alebo Sunflower Caravan. Kvalitné rapové rýmy prinesú do Piešťan Vec, Moja Reč, Prago Union, či dámy s neodolateľným humorom a nadhľadom - Čokovoko.



Informácie pre Hudba.sk poskytol Ján Trstenský, spoluorganizátor a PR manažér Grape festivalu.

Foto: Facebook.com/nerouk

Súvisiaci interpreti: Nero