Súboj ohňa s vodou a spolupráca elektroniky so živými nástrojmi. V tomto duchu sa nesie novinka skupiny Clean Bandit, ktorá si už pred dvomi rokmi získala fanúšikov s hitom Rather Be. Teraz prichádza so skladbou Tears, s ktorou má štvorica opäť zarobené na svetový úspech.

"Skladba Tears je celá o pohnutí sa ďalej, keď má človek boľavé srdce," vyznala sa skupina Clean Bandit o novom singli, ktorý je predzvesťou ich druhého očakávaného albumu. V piesni s jasným odkazom a hitovým poteniálom si hlavný vokálny part zaspievala víťazka britského X-Factoru, 18-ročná Louisa Johnson.

Ide o win-win spoluprácu pre obe strany, keďže Clean Bandit sa tak vracajú na scénu so singlom, s ktorým majú opäť šancu zboriť hitparády a Louisa ním môže rozbehnúť svoju vlastnú kariéru. Prvý singel, ktorý po víťazstve v súťaži vydala, coververziu piesne Forever Young od Boba Dylana, totiž v rebríčkoch veľmi neuspel. 

Skupina z anglického Cambridgu si pre svoju novinku opäť vybrala silný a zaujímavý ženský hlas a spojila v nej tanečný elektronický beat s violončelom, husľami a klavírom. Pre niekoho nepredstaviteľná kombinácia ako oheň s vodou, no aj v tomto prípade Clean Bandit idú svojou cestou. Video zobrazuje hudobníkov hrať na vode, zatiaľ čo ich nástroje oblizujú plamene. Tak trocha gýčový dážď padajúci na skupinu a speváčku však v klipe ozvláštňuje prítomnosť bielej sovy, ktorú Clean Bandit na svojom Facebooku označili za Hedvigu z Harryho Pottera.


Nový album pripravujú Clean Bandit už niekoľko mesiacov a odhaduje sa, že by mal vyjsť niekedy v roku 2017. Okrem skladby Tears skupina už na festivale Coachella predstavila aj song Disconnected, v ktorom sa objavil vokál speváčky Mariny Diamandis zo skupiny Marina and the Diamonds. Potvrdené sú aj mená speváka Seana Paula a anglického producenta a speváka vystupujúceho pod menom RØMANS.

Text: Michaela Žureková
Foto: Youtube

Súvisiaci interpreti: Clean Bandit