Americká formácia OK Go sa v minulosti preslávila niekoľkými výnimočnými kreatívnymi videoklipmi. Nápad pochádzajúci z jej ostatného videa ku skladbe The Writing's On The Wall však podľa členov kapely ukradla spoločnosť Apple a použila ho v utorok na tlačovej konferencii pri prezentácii svojich najnovších produktov.

Nie je to tak dávno, čo skupina OK Go zverejnila videoklip k piesni The Writing's on the Wall, ktorý je plný optických ilúzií. Video je točené na jeden záber a formácia venovala tri týždne jeho príprave a až 50 pokusov jeho dokonalému natočeniu.

Po tlačovej konferencii, na ktorej spoločnosť Apple predstavila iPhone 6 a iWatch, však zostali členovia americkej formácie nepríjemne zaskočení. Podľa ich vlastných slov im technologický gigant ukradol nápad.  Podľa manažéra OK Go Andyho Gershona sa zástupcovia spoločnosti Apple v apríli tohto roka stretli s kapelou, ktorá im, dúfajúc v možnú spoluprácu, predstavila koncept videa. Apple však spoluprácu odmietli a následne si sami najali produkčný tím 1stAveMachine, ktorý realizoval nápady kapely vo videoklipe The Writing's On The Wall.

"Tie videá hovoria samé za seba - pokojne si spravte vlastné závery," uviedol Gershon. Právne kroky sú však podľa neho zbytočné. "Určite je tam viacero bodov, na ktorých by sme mohli celý proces postaviť, avšak nemyslím si, že by sme uspeli. Na druhú stranu to však z pohľadu PR nebol veľmi rozumný krok od Apple," dodal manažér OK Go.


Kapela OK Go sa v minulosti zviditeľnila klipom ku skladbe Here It Goes Again s náročnou choreografiou na bežiacich pásoch. Odvtedy sa jej členovia predbiehajú vo vymýšľaní čo najšialenejších a najnápaditejších vizuálov. Nižšie nájdete videoklipy, v ktorých postavili obriu trať plnú rôznych nástrojov či predviedli komplexne nacvičené a zladené pohyby. Formácia dokonca viacero klipov zverejnila aj v 3D.

Staršie videoklipy od OK Go:


Zdroj: Nme.com, archív Hudba.sk
Foto: Youtube

Súvisiaci interpreti: Ok Go